Nogomet

Cruyff: Mourinho ni sprejel niti ene pravilne odločitve

Barcelona, 09. 05. 2011 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ikona nogometnega kluba Barcelona Johan Cruyff je prepričan, da strateg Reala Jose Mourinho na obračunih proti Kataloncem ni ubral pravilnega pristopa in taktike.

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: Reuters

Letos nam je nogometna sezona postregla s štirimi El Clasici v manj kot treh tednih, kljub temu da se je je kvatrologija končala z dvema remijema in eno zmago tako Reala kot Barcelone, pa za zmagovalce veljajo Katalonci. Varovanci Pepa Guardiole so namreč večne tekmece uspeli izločiti iz Lige prvakov in si praktično že zagotovili zmago v Primeri Division, na drugi strani pa je moštvo iz Madrida po golu Cristiana Ronalda osvojilo kraljevi pokal.

Legenda Barcelone Johan Cruyff je prepričan, da so izpadu Reala iz Lige prvakov botrovale predvsem napačne odločitve stratega belega baleta Joseja Mourinha. "Zadnji rezultati Reala v španskem prvenstvu potrjujejo, da je Barcelona v Ligi prvakov odigrala odlično. Madrid je brez težav v gosteh odpravil Athletic Bilbao, Valencio in Sevillo, kar nikakor ni lahko. Moštvi sta odigrali štiri napete El Clasice. Psihična utrujenost je bila morda celo večja od tiste fizične, predvsem zaradi Mourinha. Čeprav je sedaj to stvar preteklosti, lahko rečem, da Mourinho ni sprejel niti ene prave odločitve, tako na kot zunaj terena. Ne želim se osredotočati na Mourinha in njegov 'barcelonitis'. Njegovi posebni pristopi za vnašanje nemira v vrste Barcelone so zdaj za nami. Mourinho bi moral spremeniti taktiko in zaupati svojim varovancem," je v svoji kolumni zapisal legendarni Nizozemec.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
17. 05. 2011 20.54
ja, smo opazili.
timstarcic98
14. 05. 2011 08.48
Bu barca ,hala madrid
Elvis Škopi?
14. 05. 2011 07.09
Mogu bi bit kritik ne pa nogometaš pa tud kot trener se nebi dobr obnesu!!
Alphamale
11. 05. 2011 19.14
Joj, ta crujff, skos kritizira
xproject
11. 05. 2011 18.42
Fantički dejte enkrat že razumet nekaj...koliko tekem so Barcini igralci odigrali z valjanjem po tleh brez razloga, koliko tekem so odigrali z vec simuliranjem kot prave igre? Odgovor: 4 in vse 4 tekme so bile proti Realu...Se vprašate zakaj je Barcelona igrala tako igro proti njim? Odgovor: Trener Barcelone, igralci Barcelone in vodstvo Barcelone so imeli dovolj nasilnih in namernih štartov nad njimi. Po domačeno povedano...Če pri Barci ne bi simulirali oz se metali po tleh bi danes videli vsaj pol ekipe Barce v bolnici oz na rehabilitaciji zlomljenih kosti. Pa še povedano za tiste mal manj pametne... Če Real igra umazano in podlo igro pa naj Barcelona vsaj iz tega nekaj odnese. Odnesla je pravično sojenje, ki si ga Real absolutno ob takih mesarjih tudi zasluži. P.S. Za tiste, ki govorite kako bo Barcelona pogorela, ko Xavija, Inieste več ne bo pa lahko samo rečem, da ste nerazgledani oz. mlatite prazno slamo. Če ima katerikoli klub perspektivo še za naslednjih 5-10 let je to Barcelona...Poglejte samo tekme "nižjega ranga" Barcelone in poglejte si mladiče, ki igrajo na pozicijah Xavija ali Inieste in videli boste o čem govorim. Ni čudno, da iz Barcine šole igralce najraje speljujejo prav Angleži. ;)
FAUSTOS1
11. 05. 2011 18.38
se popolnoma strinjam,murinjo je en velik gobec in pika.
nash.fido
11. 05. 2011 17.34
"Cruyff: Mourinho ni sprejel niti ene pravilne odločitve" Barcelona "fani" itak majo vedno kaj za reči čez Real Madrid.V bistvu pa Real vsaj poskuša igrati nogomet proti Barceloni, medtem ko se pa nogometaši Barce valjajo po tleh in cvilijo za vsako stvar. V bistvu pa tak Barca ne igra lepega nogometa.
modelx
11. 05. 2011 13.02
vsi bureki, ki imate kaj povedat čez Cruyffa: tolko kot je on dosegen na zelenici, nau Hoze do konca življenja, pa če živi še naslednjih 500 let. prav rad bi Hozeja videl v kopačkah, pa da nanj naleti en tak k... k je Pepe al' pa Adebayor. Še vedno velja za enega najboljših igralcev vseh časov, v Evropi pa še malo bolj. Njegova beseda ima in bo imela vedno velko težo. Tako kot Kaiserjeva..
jozek12
10. 05. 2011 21.45
kadet94 v iskanje samo vpiši Pepe vs Dani Alves.. pa boš lepo videl drugič pa ti ne blebetaj v prazno ;) po nobeni logiki danija alvesa ne bi moglo tko zavrtet brez dotikat...se ti ne zdi...kako bi on lahko to zaigral..bejži probat sam na travo :))) dobi še enga kolega naj uleti ku pepe in ti bodi pa kao dani alves...in pole mi povej a je mogu bit dotik al ga ni blo...:))) ti pa vidm da zaupaš youtube...ka je lahko gore tud filmč ki je zmontirano vse...jst se ne bom daju tle in neki kregu se mi ne da res :))) pač vsak ma svoje mnenje...
since1899
10. 05. 2011 21.25
bjatch10.05.2011, 17:03 Prjatu, tvoji ČEji v tistem komentarju so bili namenjeni predzadnji ter zadnji tekmi med Barco in Realom in ne zadnjim 4-5 letom. Se pa tudi s tem komentarjem ( ne strinjam popolnoma s tabo...ampak saj je vseeno, ti si navijač Reala jaz Barce, tako da tudi če se dobiva v lokalu, sediva tam deset ur in spijeva gajbo piva, ne bova glede teh stvari imela skupnega mnenja, ker kot sem že rekel ti si Real in jaz Barca...Tudi mene marsi katera stvar moti pri Realu ampak se ti kot Realovc sigurno z njimi ne boš strinjal, zato se nima smisla prerekat okrog tega...bodmo raje prjatli in to je to, navijimo vsak za svojga in spoštujmo največjega nasprotnika (vi Barco in mi Real) LP
grnac94
10. 05. 2011 18.40
le zakaj so potem zmagali pokal???
MESSI_4EVER
10. 05. 2011 18.38
realovci ne preneste poraza to je to!!!
PGDJablane
10. 05. 2011 18.35
ne se šalit 24 urovci človek resnico pove pa kar brišete komentare.
bjatch
10. 05. 2011 17.03
since1899 Telih ČE-jev se je v samo zadnjih 4-5 letih nabralo toliko, da bi na vašem mestu uthinil in to skušal čimprej pozabiti. Milan? Chelsea? Inter? Real? Arsenal? ipd. To je to kar je že počasi omembe vredno.. Vsako leto ista zgodba. malo je postalo preveč sumljivo, vsaj zame, pa nič ne rečem. Barca je izvrstna ekipa, ampak tud oni so samo LJUDJE!
MalaZaba
10. 05. 2011 16.33
Barcelona ima real za malo malco
Lordy
10. 05. 2011 15.38
pa kaj bo že toti cruyff vtihno?!
lukakorenjak
10. 05. 2011 15.01
Cruyff mu je zelo fauš in nič drugega
ptus
10. 05. 2011 14.57
In pa da par stvari razčistimo, spet, da naute neki bluzili v tri krasne. 1. Pepe se Alvesa NI dotaknil 2. Alvesa je zavrtelo okrog zaradi tega, ker sta oba igralca udarila žogo in ker jo je Pepe udaril z večjo silo in z podpladom, je tista sila morala nekam it > v Alvesovo nogo = zarad tega ga je zavrtelo .. preprosto povedano .. odbojnost žoge in pa sil, ki so vplivale nanjo 3. Pepe ni šel z podplatom na Alvesa ampak direkt na žogo, žoga mu je nato sicer res odbila nogo v desno, v smeri Alvesove noge, ampak se je ni dotaknila. Za nameček, je Pepe, ko je šla noga prot Alvesovi, podplat skril, tako da če bi se ŽE dotaknil Alvesa, bi se ga dotaknil z desno stranjo čevlja, ne z podplatom. Zame je Alves naredu prekršek za rumeni karton, ne pa za direktni rdeči karton. Še bolj me jezi pa to, kako si lahko Barca privošči identične štarte, pa za njih pokasira ustni opomin sodnika. Torej, identičen prekršek, Realu izključitev, Barci pa ustni opomin. Poleg tega, da jih je Alonso dejansko fasal z podplatom. Verjamem da ni blo prijetno za Alvesa da te tak obrne, verjamem da ga je tut mal zabolelo, AMPAK... Z določenega zornega kota je bilo videt, kot da mu je Pepe dobesedno utrgal nogo. Alves se je tut ravno pol ure valjal po igrišču, se prijemal za nogo in glavo. Dajmo bit realni, če bi Pepe res direkt udaril njegovo nogo, kot je Alves dal vedet, bi mu jo zlomil. To je dejstvo. Z zlomljeno nogo, ga NI heroja na tem svetu, ki bi se tako valjal po travi, bil bi pri miru k mucika. Kje se pa najbolje vidi? Po "težki poškodbi", ko so Alvesa morali z nosili odnesti z igrišča > Pepe dobi rdeči karton in sodnik ga pošlje z igrišča. V TEM TRENUTKU, ALVES VSTANE Z NOSIL IN STEČE NA IGRIŠČE. Rio Ferdinand je lepo komentiral: če kdaj mene vidite da po taki "poškodbi" vstanem z nosil in zašprintam na igrišče, vam dam dovoljenje da me premlatite z kolom.
ptus
10. 05. 2011 14.46
Mnja, mal čudno je to. Po eni strani je Mourinho osvojil številne lovorike, tako v domačih prvenstvih, pokalih in ligi prvakov. Mislim da sem nekje prebral da je celo edini trener trenutno, ki je v 4 različnih državah z 4 različnimi klubi osvojil pokal. Po drugi strani pa imamo g.Cruyffa, ki pravi da Mourinho ne zna trenirat.
kadet94
10. 05. 2011 14.25
jozek12 10.05.2011, 12:11 1 leonidas prow maš...pepe se ga ni dotaknu..alves je vadil za naslednjo predstavo v baletu...je pa lepo zaigral brez dotika se je zavrtel 360 kaki kralj je ta alves...dej leonidas prvo ku blekneš kako neumno spet se malo prepričaj o tem... ... jozek jozek kaj bo s tebe.. no vsaj prosim te če si pogledaš video na youtube ni težko ;) v iskanje samo vpiši Pepe vs Dani Alves.. pa boš lepo videl drugič pa ti ne blebetaj v prazno ;)