Nogomet

Cesar: Že Liga prvakov je izjemen uspeh!

Zagreb, 14. 09. 2011 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometni reprezentant Boštjan Cesar pravi, da je že uvrstitev Dinama med elito Lige prvakov izjemen uspeh za klub. Na uvodnem obračunu z Real Madridom ne pričakuje presenečenja, kljub vsemu pa verjame, da v Maksimirju ne bo nikomur lahko.

Slovenski nogometni reprezentant Boštjan Cesar je najlepša športna leta preživel v dresu zagrebškega Dinama, kamor se je iz ljubljanske Olimpije preselil, še preden je oblekel dres članske ekipe. Ljubljančan je med letoma 2000 in 2005 nosil dres članske zasedbe modrih, igranja v Ligi prvakov pa na Maksimirju ni dočakal. "Že neštetokrat sem povedal, da sem pri Dinamu prežive najlepša nogometna leta. Prav temu klubu sem hvaležen za svoj nogometni razvoj. Zelo sem vesel, da so po dolgih letih, z veliko truda, spet dosegli nivo Lige prvakov. V mojih letih pri Dinamu nam to ni uspelo, smo pa igrali v pokalu UEFA," je za 24ur.com dejal Cesar, član italijanskega prvoligaša Chieva, kjer je v uvodnem prvenstvenem obračunu odigral vseh 90 minut.

Boštjan Cesar je med leti 2000 in 2005 igral za Dinamo, dvakrat pa ga je klub poslal na posojo (Croatia Sesvete, Olimpija).
Boštjan Cesar je med leti 2000 in 2005 igral za Dinamo, dvakrat pa ga je klub poslal na posojo (Croatia Sesvete, Olimpija). FOTO: Damjan Žibert

"Lige prvakov nisem dočakal, a klub je bil pred mojim prihodom dve leti zapored med evropsko elito. Takrat je bil Dinamo na neki novi poti; končala se je era Franja Tuđmana, klub je začel graditi Zdravko Mamić in prav njemu gre veliko zaslug za to, da je Dinamo danes tu, kjer je. Osvajajo domače naslove, klubska blagajna se na račun prodaje nosilcev igre polni in klub je iz dneva v dan bližje želenemu nivoju," je dodal Cesar, ki bo nocoj iz Verone navijal za svoj nekdanji klub. "Igra se 90 minut. Vemo, kaj pomeni Real, kakšno ekipo imajo in kdo je njihov trener. Mislim, da Dinamo težko preseneti Špance, a obljubljam, da bom stiskal pesti za svoje nekdanje soigralce. Če bi osvojili točko, bi bil to izjemen uspeh," je dodal Cesar.

Že LP izjemen uspeh

Nogometaši zagrebškega Dinama so v letih, ko je v Zagrebu igral Cesar nastopali v pokalu UEFA. Letos se je ekipi po dolgih sušnih letih spet uspelo zavihteti med evropsko elito. "Za Dinamo je že lep uspeh preboj v Ligo prvakov. Morda je bila ekipa v preteklosti z Luko Modrićem, Ognjenom Vukojevićem, Eduardom da Silvo in še kom veliko močnejša, a jim takrat žreb ni bil naklonjen. Domači teren bo nedvomno tisti, ki bo v veliko pomoč modrim, v kolikšni meri ga bodo uspeli izkoristiti, pa bomo videli," je še povedal 29-letnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

afrika68
14. 09. 2011 21.43
rko Prišli so prišli,našega predstavnika pa kljub vztrajnemu iskanju po skupinah nisem dobil.Kje že je???
Dejvid123
14. 09. 2011 18.05
Ajmo Dinamo :) Privoščim vam uspeh :) Ajmo sosedi hrvati !
rko
14. 09. 2011 17.51
dej ne pametuj.. da ne bo na koncu sramota na sred zagreba... veseli so lohk da so pršli naprej, to je pa tut to