Košarka

Zoran Dragić iz Moskve v Milano

Milano, 07. 07. 2016 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić bo po poročanju italijanskega dnevnika Gazzetta delo Sport tekmovalno pot nadaljeval v vrstah italijanskega kolektiva Olimpia Milano, znanega tudi z imenom EA7 Emporio Armani Milano.

Zoran Dragić
Zoran Dragić FOTO: EuroBasket
Zoran Dragić je v prejšnji sezoni igral pri ruskem Himkiju iz Moskve, v povprečju je v košarkarski evroligi igral po 16 minut na tekmo, v katerih je dosegal osem točk. Mlajši brat Gorana Dragića, ki igra onstran Atlantika v severnoameriški košarkarski ligi NBA v dresu Miami Heat, je v Sloveniji igral za moštvi Geoplin Slovan in Krko, nato se je v letu 2012 preselil v Unicajo iz Malage, v sezoni 2014/2015 je odpotoval čez lužo k bratu v Phoenix Suns ter nato skupaj z zvezdniškim bratom šel še v Miami, kjer pa ni dobil tistega, kar je iskal, saj ga je moštvo posodilo svoji nižjeligaški podružnici Sioux Falls Skyforce.
Ljubljančan se je z aktualnimi italijanskimi prvaki dogovoril za dvoletno pogodbo.

Po prihodu iz ZDA je lani podpisal pogodbo za Himki, po kateri naj bi v Moskvi ostal še eno sezono. Dragić velja za vsestranskega igralca in je med nosilci igre slovenske izbrane vrste, s katero bo jeseni igral v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Italijanska Gazzetta dello Sport je v svoji tiskani izdaji poročala, da bo Zoran Dragić zamenjava za Alessandra Gentileja. Dragićevo selitev iz Rusije na Apeninski polotok je posredno potrdil tudi Himki v uradnem sporočilu, da so se z Dragićem dogovorili za odhod na podlagi obojestranskega soglasja. Himki sicer v novi sezoni ne bo igral v košarkarski evroligi, medtem ko bo v Milanu zaigral v evroligi, ob tem pa so Milančani Dragiću obljubili, da bo imel ključno vlogo pod obročema.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
07. 07. 2016 13.05
-15
ma kaksni milano, se za kk olimpijo je preslab pa to