Košarka

VIDEO: Selektor Trifunović na obisku pri Dragiću: Zoki je borec, je 100-odstoten, da bi rad nastopil za reprezentanco

Milano, Ljubljana, 03. 11. 2017 12.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ž.L./T.Š./M.N.
Komentarji
4

Zoran Dragić je bil zaradi poškodbe primoran izpustiti letošnje evropsko prvenstvo v košarki, kjer je Slovenija osvojila zlato medaljo. Seveda je za soigralce zelo vesel, da jim je uspelo, a mu je hudo, ker ga ni bilo zraven. Sedaj je poškodba pozabljena in Zoki bo ponovno oblekel dres s slovenskim grbom, velike načrte pa ima tudi za brata Gorana. Na obisk v Milano je prišel tudi selektor Rado Trifunović.

Več videovsebin
  • Zoran Dragić o bratu Goranu in igranju za reprezentanco
    03:13
    Zoran Dragić o bratu Goranu in igranju za reprezentanco
  • Selektor Rado Trifunović o igranju Zorana Dragića za reprezentanco
    00:43
    Selektor Rado Trifunović o igranju Zorana Dragića za reprezentanco
  • Iz SVETA: Na obisku pri Zoranu Dragiću
    03:43
    Iz SVETA: Na obisku pri Zoranu Dragiću
  • Iz 24UR: Na obisku pri Zorana Dragiću v Milanu
    02:46
    Iz 24UR: Na obisku pri Zorana Dragiću v Milanu

Naša novinarka Milena Novak je pred dnevi v Milanu obiskala slovenskega košarkarja Zorana Dragića. Zoran je bil sicer v lanski sezoni član moštva EA7 Emporio Armani Milano, a si sredi sezone huje poškodoval koleno in s tem je bilo tudi konec sanj o nastopu na letošnjem Eurobasketu, kjer je Slovenija osvojila zlato medaljo. Zoki je po poškodbi sicer že uspešno okreval, a so se mu v Milanu vseeno zahvalili za sodelovanje, tako da trenutno trenira sam in si išče nove sredino. Želja je seveda igranje za klub, ki nastopa v elitni Evroligi. 

Dobra novica za slovenske ljubitelje košarke pa je tudi to, da bo lahko Zoran nastopil na prihajajočih tekmah slovenske reprezentance. Evropski prvaki bodo namreč začeli s kvalifikacijami za nastop na svetovnem prvenstvu. Na teh tekmah sicer ne bo njegovega brata Gorana Dragića, ki zaradi igranja v ligi NBA ne more priskočiti na pomoč soigralcem, katere je kot kapetan tako srčno vodil na Finskem in v Turčiji, ter si z njimi pokoril celotno Evropo.

Zoran Dragić je v Milanu, a išče nov klub in se veseli nastopa za reprezentanco.
Zoran Dragić je v Milanu, a išče nov klub in se veseli nastopa za reprezentanco. FOTO:

Na obisk v Milano je k Dragiću prišel tudi novi selektor slovenske košarkarske reprezentance Rado Trifunović, ki je želel na licu mesta oceniti v kakšni formi je eden od nosilcev igre reprezentance v tem prvem ciklusu kvalifikacij za SP. ""Prišel sem ga obiskat, da pogledam, kako trenira, kako funkcionira, ker ni v lahki situaciji. Je 100 odstoten, da bi rad nastopil za reprezentanco. Vemo, da je Zoki borec, sploh ne bo problema. Fizično je v zelo dobri formi, nima pa tiste igralne forme, kar pravi tudi sam, ampak to bo s svojo borbenostjo vse nadomestil." pravi Trifunović.

Zoran sicer upa, da bo lahko brata prepričal, da bo nastopil na svetovnem prvenstvu, ki bo leta 2019 na Kitajskem. Verjame, da lahko Slovenija še osvoji kakšno medaljo in se celo uvrsti na olimpijske igre. Kot pravi Zoran, so to sanje vsakega košarkarja. Več pa zvečer v športnem delu oddaje 24UR.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dipe
04. 11. 2017 10.03
+0
A je to Srbska ali Slovenska reprezentanca.
rambek
03. 11. 2017 18.42
-2
Dino muric brata lorbek.se zraven
mastaflash
03. 11. 2017 18.03
+2
rambek
03. 11. 2017 13.51
+9
Rabi te barcelona