Košarka

Znana osmerica moštev v končnici Evrolige

Barcelona, 05. 04. 2013 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Znana je osmerica moštev, ki se bo v Evroligi v četrtfinalu borila za preboj na zaključni turnir četverice, ki bo na sporedu v Londonu. V boju za naslov ostajajo moštva CSKA Moskva, Caja Laboral, Olympiakos Pirej, Efes Carigrad, Barcelona, Panathinaikos Atene, Real Madrid in Maccabi Tel Aviv.

Moštva v košarkarski Evroligi so odigrala tudi zadnji, 14. krog, drugega dela tekmovanja. Moštva so bila razporejena v dve skupini z osmimi ekipami, v nadaljnje tekmovanje pa se je uvrstila prva četverica iz vsake skupine. Znani so tudi štirje četrtfinalni pari, ekipe bodo igrale na tri zmage, zaključni turnir pa bo od 10. do 12. maja v Londonu. V boju za naslov ostajajo tudi trije slovenski košarkarji, Mirza Begić pri Real Madridu, Erazem Lorbek pri Barceloni in Saša Vujačić pri Efesu iz Carigrada.

V zadnjem krogu drugega dela je v skupini E Brose Basket Boštjana Nachbarja gostoval pri Žalgirisu iz Kaunasa in klonil z 81:90. Nemški predstavnik je tako drugi del evrolige končal brez zmage, slovenski reprezentant pa je na parketu preživel 26 minut, v katerih je dosegel 14 točk, pet skokov, podajo in blokiran met. Real Madrid je doma z 86:66 premagal Efes Carigrad. Za Madridčane je Mirza Begić v 15 minutah prispeval devet točk, štiri skoke in blokiran met, na drugi strani pa se Saša Vujačić v 13 minutah ni vpisal med strelce, je pa dvakrat uspešno skočil in enkrat podal. Unicaja Malaga je doma s 55:68 izgubila proti Albi Berlin, CSKA Moskva pa je v gosteh prišla do zmage z 69:63 proti Panathinaikosu. V skupini F je Barcelona z zmago še potrdila prvo mesto, s 74:71 je ugnala Maccabi Tel Aviv. Erazem Lorbek je v 15 minutah na parketu dosegel sedem točk, dvakrat pa je uspešno skočil. Olympiacos je z 79:70 premagal Himki, Caja Laboral pa je bila s 76:64 boljša od Montepaschi Siene.

Erazem Lorbek z Barcelono in Pero Antić z Olympiakosom ostajata v boju za evroligaški naslov.
Erazem Lorbek z Barcelono in Pero Antić z Olympiakosom ostajata v boju za evroligaški naslov. FOTO: Reuters

Pari četrtfinala:
CSKA Moskva – Caja Laboral
Olympiakos Pirej – Efes Carigrad
Barcelona – Panathinaikos Atene
Real Madrid – Maccabi Tel Aviv
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.