Košarka

Zmaji v Stožicah boljši od košarkarjev Metalca, Krka klonila po podaljšku

Ljubljana, 28. 11. 2015 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v 12. krogu lige Aba premagali Metalac s 76:62. Najboljši strelec pri zmajih je bil z 17. točkami Luka Rupnik. Drugi slovenski predstavnik v ligi Aba Krka pa je izgubila po podaljšku z Mego Leksom (84:77).

Varovanci Gašperja Potočnika so končno okusili slast zmage tudi v ligi ABA.
Varovanci Gašperja Potočnika so končno okusili slast zmage tudi v ligi ABA. FOTO: Damjan Žibert
Potem ko so sredi tedna prekinili negativno serijo v evropskem pokalu, so košarkarji Uniona Olimpije končno zmagali tudi v ligi Aba. V Stožicah so se po petih zaporednih porazih veselili zmage proti Metalcu.Ljubljančani, ki so v regionalnem tekmovanju slavili prvič po 18. oktobru, ko so v gosteh presenetili Crveno zvezdo, so zdaj pri izkupičku 5-7 in so se znova pomaknili proti sredini razpredelnice.

Zmagali so povsem zasluženo, saj so vodili praktično od začetka. Še najbolj napeto je bilo v zadnji četrtini, ko so se gostje iz Valjeva približali na 59:56. Na srečo je imel tokrat trener Gašper Potočnik izjemno razpoloženega Luko Rupnika (prvi organizator igre Zach Wright je poškodovan), ki je z 12 točkami v zadnji četrtini poskrbel, da je zmaga ostala doma.

Rupnik je bil na koncu tudi najboljši igralec tekme. Dosegel je 17 točk in imel osem podaj (indeks 19). Dvomestno število točk so dosegli še Sava Lešić (13 točk, 8 skokov, indeks 19), Miha Lapornik (13 točk), Blaž Mesiček (11 točk, indeks 18) ter Ronalds Zakis (11 točk).Union Olimpija bo v naslednjih treh tednih le enkrat igrala pred domačo publiko. V ligi Aba jo čakata dve zaporedni gostovanji, pri Partizanu in v Skopju, v evropskem pokalu pa ima od preostalih treh tekem dve v gosteh. Le 9. decembra bo gostila španski Bilbao.

Krka izgubila po podaljšku pri Megi Leksu
Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Aba po podaljšku izgubili z Mega Leksom s 77:84 (26:16, 40:44, 59:58, 71:71). Košarkarji Krke so zapravili lepo priložnost, da bi ekipi Mega Leksa zadali prvi poraz na domačem terenu in da bi sami vpisali peto zmago v zadnjih šestih nastopih v ligi Aba. A ker v zaključku rednega dela niso bili dovolj natančni, so se morali zadovoljiti s šestim porazom ter zdaj petdesetodstotnim izkupičkom.

Krka je morala priznati premoč Megi Leksu.
Krka je morala priznati premoč Megi Leksu. FOTO: ABA liga

Novomeščani so odlično začeli tekmo, imeli po zaslugi 70-odstotnega meta iz igre kmalu 10 točk naskoka, a zavoljo slabega zapiranja prostora pod obročem so se gostitelji, ki so imeli v prvem polčasu kar 13 skokov v napadu, do odmora približali ter povedli. Odločitev o zmagovalcu je tako padla v zaključku. Krka tokrat ni imela razpoloženega posameznika; tragični junak je bil Mirko Mulalić, ki je v zadnji četrtini zgrešil cel kup metov. Dosegel je sicer 11 točk, a je bil njegov met iz igre 3:15. Ob njem je priložnost za zmago v rednem delu zapravil tudi Matej Rojc. V podaljšku so košarkarji iz Sremske Mitrovice hitro prevzeli pobudo in prišli do devete zmage v ligi.

Izida:

Union Olimpija - Metalac 76:62 (21:9, 17:19, 17:18, 21:16)

Mega Leks – Krka 84:77 (16:26, 28:14, 14:19, 13:12, 13:6)

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.