Košarka

Zlatorog praznih rok iz Kragujevca

Ljubljana, 10. 12. 2011 21.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Zlatoroga se z gostovanja v Kragujevcu vračajo še z devetim porazom v jadranski ligi (88:71), ob tem pa imajo le dve zmagi, kar jim "prinaša" zadnje mesto na prvenstveni lestvici lige ABA.

KK Zlatorog
KK Zlatorog FOTO: Damjan Žibert

Gosti so po prvi četrtini zaostajali za 15 točk, po drugi četrtini so na odmor odšli s točko zaostanka, a nato zopet popustili in Radnički je prišel do pete letošnje zmage.

Po uvodnem košu domačih igralcev in izenačenju na 2:2, so košarkarji Radničkega dosegli osem zaporednih točk in povedli z 10:2. Razlika je nato le še naraščala in dobre štiri minute pred koncem prve četrtine znašala 14 točk (19:5). Medtem ko so igralci iz Kragujevca le redko zgrešili svoje poskuse, pa so na nasprotni strani Laščani v napadu igrali nezbrano.

Bolje so nadaljevali gosti, ki so hitro dosegli devet zaporednih točk in se približali na šest točk zaostanka (20:26). Radnički je nato zadel, a Laščani so se sredi druge četrtine približali na –3 (27:30). V zaključku prvega dela srečanja so po ukradeni žogi Luke Lapornika domači naredili prekršek, Lapornik je nato zadel dva prosta meta, Alen Omić je dodal še en koš in Laščani so prvič na tekmi povedli. Radnički je preko Davida Simona, ki je že v prvih dveh četrtinah dosegel 18 točk, izenačili, po še enem prostem metu pa so na odmor odšli s prednostjo ene točke (42:41).

V nadaljevanju so košarkarji Radničkega hitro dosegli pet točk in povišali rezultat, Zlatorog je najprej držal nizek zaostanek, a nato zopet nekoliko popustil in domači košarkarji so sredi tretje četrtine vodili za devet točk (56:47). Igralci Radničkega so svojo prednost le še povečevali, Laščani pa so zopet zaigrali veliko slabše. Pred zadnjo četrtino so tako domači vodili z 69:51.

Tako kot v drugi četrtini, so v zaključku tekme igralci Zlatoroga hitro dosegli osem točk, domači pa so odgovorili s trojkama Bojana Bakića in Stefana Sinovca. Košarkarji iz Kragujevca niso dovolili, da bi se Laščani približali in ogrozili njihovo prednost. Slabe tri minute pred koncem je na semaforju kazalo že 81:65, končni rezultat pa je bil 88:71.

Simon je na koncu tekmo končal pri 26 točkah, točko manj pa je dosegel Michael Scott. Pri Laščanih je bil najučinkovitejši Omić s 24 točkami, dvomestno število točk pa je uspel doseči le še Lapornik (11).

Izid:
Radnički – Zlatorog 88:71 (26:11, 42:41, 69:51)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.