Košarka

VIDEO in FOTO: Zdovčeva četa na pripravah, Lorbek nared začetek avgusta

Ljubljana, 16. 07. 2014 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je začela priprave na svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Španija. Varovanci selektorja Jureta Zdovca so se zbrali pred sedežem Košarkarske zveze Slovenije in z avtobusom odpotovali v Zreče, kjer bodo ostali naslednjih deset dni.

Na avtobus se je vkrcalo enajst od šestnajstih najboljših slovenskih košarkarjev. Štirje - Erazem Lorbek, Klemen Prepelič, Luka Laporniki in Matej Krušič - bodo sami prišli v pripravljalno bazo, Edo Murić pa se bo soigralcem pridružil v prihodnjih dneh, saj je trenutno še v ZDA. Prvi del priprav, ki vključuje tri prijateljske tekme, bo Slovenija opravila v Zrečah oziroma Rogaški Slatini. Nato bo z izjemo Gorana Dragića in Erazma Lorbka odpotovala na Kitajsko, kjer jo čakajo štiri prijateljske tekme. Sledil bo teden v Kranjski Gori, odhod na turnir v Litvo, zaključni del priprav pa bo Slovenija opravila v Ljubljani oziroma na prizorišču predtekmovanja na Kanarskih otokih. V tem času bodo izbranci Jureta Zdovca odigrali štirinajst tekem, zadnjo proti svetovnim prvakom Američanom v Las Palmasu.

Erazem Lorbek je zaradi poškodbe gležnja zapustil Zreče, kjer bo izbrana vrsta opravila prvi sklop treningov, in se bo ekipi pridružil po Stankovićevem pokalu na Kitajskem v začetku avgusta, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije. Tako sta se po prihodu v Zreče in skupnem sestanku s celotno ekipo, na kateri je selektor postavil jasna pravila, dogovorila Lorbek in selektor Jure Zdovc.

Na svetovnem prvenstvu bo Slovenija igrala v skupini D. Prva tekma jo čaka 30. avgusta proti Avstraliji, naslednji dan je na vrsti Mehika, 1. september ima prosto, nato pa sledijo še Južna Koreja, Angola in Litva. Za napredovanje v izločilne boje oziroma osmino finala mora Slovenija osvojiti eno od prvih štirih mest v predtekmovalni skupini. Priprav se bodo udeležili: Jure Balažič, Jaka Blažič, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Matej Krušič, Luka Lapornik, Domen Lorbek, Erazem Lorbek, Edo Murić, Mitja Nikolič, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matej Rojc, Uroš Slokar in Miha Zupan.

Jure Zdovc
Jure Zdovc FOTO: Miro Majcen

Z začetkom priprav čete Jureta Zdovca so se končale priprave B-reprezentance. V enem mesecu je selektor Rado Trifunović z izbranci odigral dvanajst tekem, predvsem zadnje na Kitajskem so bile pomembne za prihodnost slovenske košarke. Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije je namreč s Kitajci navezalo tako dobre stike, da bo v kratkem sledil podpis večletne pogodbe, ki bo večini selekcij Slovenije vsako leto omogočil kakovostne priprave in prijateljske tekme na Kitajskem.

Iz B-reprezentance je Zdovc izbral štiri igralce, enega ali dva pa bo članski selekciji dodal še po koncu evropskega prvenstva do 20 let. "Potrebujem specifične igralce, ki zadovoljujejo moja merila predvsem v obrambi. Za to sem se odločili za Luko Lapornika, Mateja Krušiča, Mateja Rojca in Mitjo Nikoliča. Eden od njih se bo od reprezentance poslovil po prvem tednu, saj bomo ekipi pridružili dva mlajša člana. Prvi del priprav bo tako namenjen testiranju vseh omenjenih igralcev, saj Goran Dragić in Erazem Lorbek ne bosta odpotovala na Stankovićev pokal na Kitajsko," pravi Zdovc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zverina56
17. 07. 2014 15.36
+0
tale ekipa zna marsikoga presenett na letošnjem svetovnem prvenstvu :)
fuckthesytem
16. 07. 2014 23.24
+4
Samo upam in zelim si da se erazmu odpre in da se mu ne pojavijo poskodbe in brata dragic rabimo se min 2 rezervista ki bosta dodala visek
KOPITES
16. 07. 2014 19.57
-7
A bojo letos tud utrujal z "junaki"?
tatatu
17. 07. 2014 23.17
francosy1
16. 07. 2014 17.40
-1
Ekipi se bosta zagotovo pridružila še vsaj Aleksej Nikolič in Matic Rebec, mogoče pa tudi Kastrati ali Bolčina.
konj19
16. 07. 2014 18.18
+0
bočina zagotovo in morda nikolič kdo drug močno dvomim
Prooseba
16. 07. 2014 17.23
+20
Ajde , jaz verjamem v vas! Največ pričakujem od Murića, Blažiča in bratov Dragić.
telebajsek093156
25. 07. 2014 11.54
Jest pa zdej po ucerejsni predstavi veliko pricakujem tudi od Klobucarja