Košarka

Zdovca skrbi zdravstveno stanje Erazma Lorbka

Kranjska Gora, 12. 08. 2014 15.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je trenutno v tretjem ciklusu priprav na svetovno prvenstvo v Španiji. Pod budnim očesom selektorja Jureta Zdovca se v Kranjski Gori posveča taktičnim zamislim, ki jih bo lahko preizkusila že ta konec tedna na prijateljskem turnirju v Litvi.

Jure Zdovc je na novinarski konferenci ocenil dosedanje delo kot uspešno, izpostavil prizadevnost vseh članov izbrane vrste, pohvalil razmere za delo, žal pa ni mogel mimo zdravstvenega stanja prvega centra ekipe Erazma Lorbka, ki ni na želeni ravni. Starejši od bratov Lorbek se je poškodoval junija v končnici španskega prvenstva. Strgal si je vez v gležnju, zato je izpustil prvi del priprav in se reprezentanci pridružil šele v Kranjski Gori.

Erazem Lorbek
Erazem Lorbek FOTO: Damjan Žibert

"Erazem se je po nekaj skupnih treningih začel pritoževati nad bolečinami v kolenu. Njegovo zdravstveno stanje me kar malce skrbi, saj mu manjka še precej dela, da bo prišel na želeno raven. On je optimist in prepričan, da bo lahko igral v Španiji. Toda dnevi tečejo in vedno manj časa bo za uigravanje ekipe. Če bo lahko na zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom z ZDA odigral dvakrat po sedem minut, bom jaz osebno zadovoljen," je dejal Zdovc.

Povsem drugače je z Goranom Dragićem, ki se je ekipi prav tako priključil v Kranjski Gori. Tako Zdovc kot igralci so potrdili, da je ekipa občutno močnejša s prihodom zvezdnika iz Phoenixa. Hkrati selektorja veseli, da se je Goranu Dragiću uspelo dogovoriti z delodajalci, da bo lahko namesto treh odigral pet prijateljskih tekem. Nastopil bo na dveh v Litvi, na dveh v Ljubljani ter za konec še z ZDA v Las Palmasu.

Jure Zdovc
Jure Zdovc FOTO: Damjan Žibert

Najbolj se je prihoda Gorana Dragića razveselil Jaka Klobučar, ki je v njegovi odsotnosti opravljal naloge organizatorja igre. "Te dni v Kranjski Gori smo zelo dobro izkoristili. Dokončno smo postavili sistem igre, ki ga moramo zdaj le še piliti. Pričakujem, da bomo z Goranom Dragićem precej boljša ekipa in da se bomo dvigovali iz tekme v tekmo," pravi Klobučar.

Slovenija bo v Kaunasu odigrala tri tekme. V soboto jo čaka obračun z Novo Zelandijo, dan pozneje se bo prav tako ob 15.15 po slovenskem času srečala z Grčijo, za konec pa se bo v ponedeljek pomerila še z domačo izbrano vrsto. Na tej tekmi Goran Dragić ne bo nastopil, saj se bo Slovenija z Litvo v treh tednih srečala kar trikrat. Nato še v Ljubljani ter za konec predtekmovanja 4. septembra v Las Palmasu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
13. 08. 2014 00.04
+6
Lorbek je najbolj talentirani in naderjeni kosarkar v zgodivini slovenije! Mvp v vseh selekcijah! Poklon!
SloProfi
12. 08. 2014 18.22
+7
Pa ne že spet, rabmo Lorba nujno, ker je edini "pod" košem, ki lahko sam ustvari priložnost za koš!
fedr?k
12. 08. 2014 18.44
+6
Ja rabmo ga, a samo 100% pripravljenega! Upam da se bo srečno izteklo.
pedritsegonita
12. 08. 2014 22.11
+2
za 7 minut na tekmo ga pa na rabimo.. Tip do Sp-ja ne bo niti pod razno pripravljen..