Košarka

Zdovc: Ko postaviš visok cilj, ljudje to potem tudi pričakujejo in so bolj kritični

Ljubljana, 06. 08. 2013 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarska izbrana vrsta si je s prvim mestom na turnirju v Celju privoščila zaslužena dva dneva počitka. Izbranci Božidarja Maljkovića bodo priprave na domači EuroBasket nadaljevali v Kranjski Gori. Štiri tedne pred začetkom EP je možnosti Slovencev komentiral nekdanji selektor Jure Zdovc.

Konjičan Jure Zdovc, ki je pred štirimi leti Slovenijo na Poljskem pripeljal med najboljše štiri reprezentance stare celine, je uradno še trener ruskega Spartaka, a išče novega delodajalca. Obenem pa pazljivo spremlja priprave naše izbrane vrste. Varovanci Božidarja Maljkoviča so v treh tednih priprav osvojili pet zmag, grenkobe poraza pa še ne poznajo. "Do evropskega prvenstva je še kar nekaj časa, se pa vidi na teh tekmah že, ker je ekipa mlada, polna motiva, da odigrajo že od začetka s polno močjo." Prav tako motivirani nasprotniki so že na prijateljskih obračunih poskušali iz tira vreči prvega slovenskega zvezdnika Gorana Dragića. Ljubljančan je na tekmi s Turčijo hitro izgubil živce, kar bo moral na EP po Zdovčevem mnenju brzdati.

Jure Zdovc
Jure Zdovc FOTO: Damjan Žibert

"Goran je brez dvoma ena od zvezd NBA, vodja, prvi play v svoji ekipi in je izredno velik motiv za nasprotne igralce." Najuspešnejši slovenski košarkarski selektor je pred štirimi leti pred odhodom na evropsko prvenstvo mnoge šokiral, ko je napovedal medaljo. Tedaj je Slovenija cilj za las zgrešila. Pred domačim EuroBasketom javnost odličje pričakuje, selektor Božidar Maljković pa previdno molči. "Ko postaviš visok cilj, ljudje to potem tudi pričakujejo in so mogoče bolj kritični, če tega ni. Ampak vsak ima svoj način, Božo je izkušen trener, ve, kako in kaj."

Slovensko izbrano vrsto v 28 dneh do začetka evropskega prvenstva čaka še sedem pripravljalnih tekem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
07. 08. 2013 20.28
-3
kaj se oglašaš...raje se malo popraskaj po obrvi...sm otko
sword_elit
07. 08. 2013 09.29
+1
A kdo ve kdaj so spet kakšne tekme?
London?an
07. 08. 2013 09.24
+5
Ni ga čez Zdovca.