Košarka

Zdovc izbral pomočnike

Ljubljana, 27. 02. 2014 12.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Več kot šest mesecev pred začetkom SP v Španiji je dokončno znan celoten štab slovenske košarkarske reprezentance, ki bo skupaj z igralci priprave začel 16. julija. Pomočniki selektorja Jureta Zdovca bodo Gašper Potočnik, Stefanos Dedas in Chris Thomas.

Chris Thomas je bil član košarkarskega štaba že na EP.
Chris Thomas je bil član košarkarskega štaba že na EP. FOTO: Damjan Žibert

Gašper Potočnik je v reprezentanci že od leta 2011, Stefanos Dedas, je bil eden izmed Zdovčevih pomočnikov leta 2009 na EP na Poljskem in tudi njegov pomočnik pri Gaziantepu. Chris Thomas, video analitik Golden State Warriorsev, ki je bil prvič del slovenske izbrane vrste na domačem EuroBasketu 2013. Kondicijski trener ostaja član Krke Tomaž Brinec, ki je zeleno-bele prvič pripravljal leta 2011. "Nov štab, na katerega računamo na daljši rok, nedvomno pa vsaj za akciji SP 2014 in EP 2015, je zelo kakovosten in ambiciozen. Trenerski del smo sestavili skupaj z novim selektorjem, ob tej priložnosti pa bi se zahvalil siceršnjim delodajalcem reprezentančnih strokovnjakov, ki so Košarkarski zvezi Slovenije vsi po vrsti prižgali zeleno luč za njihovo udejstvovanje v slovenski izbrani vrsti. Preostali del štaba smo v skladu z načrtom iz leta 2011 po EuroBasketu 2013 nekoliko spremenili, tako da smo po poprejšnjem uvajanju določili novega glavnega zdravnika, to je Marko Macura, glavnega fizioterapevta Martina Klešnika ter novega tehničnega vodjo Mateja Likarja. Celotna ekipa je izbrana ne le po strokovnih kompetencah, ampak tudi na podlagi osebnosti in prepričan sem, da bo slehernemu od igralcev in članu štaba znova pravi užitek priti na vrhunsko in prijetno organizirane priprave, ki jih bomo letos začeli 16. julija," je dejal Matej Avanzo, direktor članskih reprezentanc.

Jure Zdovc
Jure Zdovc FOTO: Damjan Žibert

Svetovno prvenstvo 2014 v Španiji bo potekalo od 28. avgusta do 14. septembra, Slovenija pa bo tekme prvega dela v skupini D igrala na Gran Canarii. V primeru uvrstitve v drugi del bo zeleno-bela izbrana vrsta morebitne tekme osmine finala, četrtfinala in polfinala odigrala v Barceloni, tekma za 3. mesto in finale pa bosta na sporedu v Madridu.

Celoten štab slovenske košarkarske reprezentance:
- selektor: Jure Zdovc;
- pomočniki selektorja: Gašper Potočnik, Stefanos Dedas in Chris Thomas;
- trener za kondicijsko pripravo: Tomaž Brinec;
- zdravnika: Marko Macura, Branko Cvetičanin;
- fizioterapevt: Martin Klešnik;
- maser: Gregor Zdolše;
- tehnični vodja: Matej Likar;
- snemalec: Jernej Bobič;
- direktor članskih reprezentanc: Matej Avanzo;
- predstavnik za odnose z javnostmi: Anže Blažič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
28. 02. 2014 15.33
-1
in kdo bo plačal to bando??
+23
zakaj ni vzel zorana predina za pomočnika???
sinebaline
28. 02. 2014 07.43
+3
za predstavnika za odnose z javnostjo, oziroma s sodniki
Bullschevik
27. 02. 2014 14.03
+15
Predina vzem za prvega pomočnika, pa da vidmo sojenje po naši meri...