Košarka

Zdesetkani zmaji slabe tri četrtine mučili Partizan

Ljubljana, 11. 12. 2011 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 11. krogu košarkarske lige ABA je Union Olimpija gostovala pri Partizanu in klonila z 69:93. Mladi in zdesetkani zmaji so se favoriziranim gostiteljem dobro upirali do sredine tretje četrtine, nato pa jim je ob težavah z osebnimi napakami pošla sapa.

Sašo Filipovski je imel v Beogradu na razpolago zgolj sedem košarkarjev.
Sašo Filipovski je imel v Beogradu na razpolago zgolj sedem košarkarjev. FOTO: Damjan Žibert

Partizan je prišel do osme zmage, Union Olimpija pa je vpisala četrti poraz v regionalni košarkarski ligi. Olimpija je bila boljši nasprotnik v prvem polčasu, ki ga je dobila s točko razlike. Najboljši strelec Ljubljančanov je bil Deon Thompson s 25 točkami. Olimpija, ki se sooča s številnimi težavami in je pred prihodom v dvorano Pionir izgubila celotno peterko, na parketu pa se je preizkusil novi organizator igre Jan Močnik, je sredi Beograda začela podjetno. Kot da je ne bi pestile prav nobene težave. Lepe akcije so se kar vrstile, na conski obrambi pa so si v uvodnih minutah polomili zobe košarkarji Partizana. A pravljica se je kaj hitro končala. Po dobljenih prvih dveh četrtinah je v drugem polčasu sledil (pričakovan) padec igre.

Ljubljančani so izgubili zalet ter igro prepustili favorizirani ekipi, ki je po slabem in bledem prvem polčasu mirno pripeljala tekmo do konca in zasluženo slavila. Partizanova dvorana tako ostaja uganka za Olimpijo, petkratni zmagovalec lige ABA in branilec naslova beograjski Partizan pa je v drugem polčasu razblinil vse upe Ljubljančanov za zmago ali vsaj častni poraz. V 15. minuti je Partizan izenačil na 29:29 in nato kmalu prvič povedel, razlika se je proti koncu polčasa le še povečevala, dobre tri minute pred koncem polčasa je vodil Partizan že s prednostjo +5, Union Olimpija pa je vseeno dobila prvi polčas s košem z razdalje v zadnji sekundi. Za tri točke je zadel Davis Bertans (40:41). A je bila Olimpija boljši nasprotnik le v prvih 20 minutah.

Jan Močnik se je ob vrnitvi v Olimpijo izkazal z 10 doseženimi točkami.
Jan Močnik se je ob vrnitvi v Olimpijo izkazal z 10 doseženimi točkami. FOTO: Damjan Žibert

Repriza zadnjega finala regionalnega prvenstva je tako boleče potrdila, kako se lahko dve moštvi z različno učinkovitostjo spopadeta z velikimi finančnimi težavami. Tik pred odhodom je namreč moštvo Ljubljančanov zapustil še Aleksandar Ćapin, z njim so Ljubljančani izgubili še zadnjega od udarnejših nosilcev igre, če upoštevamo, da kapetana Gorana Jagodnika zaradi poškodbe ni že od oktobra.

Izid:

Partizan – Union Olimpija 93:69 (20:23, 20:18, 27:14, 26:14)
Milosavljević 16, Kecman 15, Raduljica 12; Thompson 25, Blažič 12

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rupsi31
12. 12. 2011 01.52
+5
to kar govorim že dolgo, da naj Olimpija začne igrati z domačim talentom. mene ne motijo porazi, če se ekipa bori, ima igro....
Slovenska_košarka
11. 12. 2011 21.45
+10
Vsaka čast borbenosti in igralcem !!! Tako kot je komentator reku, če bo Olimpija obdržala te igrauce in dodala še par se ni bat za drugi del sezone !!! VSAK ČAST OLIMPIJI IN IGRALCEM (Močnik je igrau dobro sam se je pokazalo, da z 1 playem tekme ni mogoče dobit!) OLIMPIJA V DOBREM IN SLABEM♥ !!!