Košarka

Zdesetkani Chicago čez Brooklyn do zmenka z Miamijem

New York, 05. 05. 2013 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji moštva Chicago Bulls so na odločilni sedmi tekmi prvega kroga končnice lige NBA z 99:93 ugnali Brooklyn Nets in se uvrstili v konferenčni polfinale, v katerem se bodo pomerili z akualnimi prvaki Miami Heat.

Marco Belinelli (desno) in Joakim Noah sta bila junaka ob zmagi Chicaga.
Marco Belinelli (desno) in Joakim Noah sta bila junaka ob zmagi Chicaga. FOTO: Reuters

Zdesetkani varovanci Toma Thibodeauja so na gostovanju v Brooklynu pokazali junaško predstavo in vodili od prve do zadnje minute. Chicago še naprej ni mogel računati na Luola Denga, Kirka Hinricha, Richarda Hamiltona in Vladimirja Radmanovića ter že celo sezono odstotnega Derricka Rosa. Odgovornost je na svoja pleča prevzel francoski center Joakim Noah. Sin nekdanjega teniškega asa Yannicka Noaha je Brooklynu nasul 24 točk, ob tem pa zbral še 14 skokov in šest blokad. 24 točk je dosegel tudi Italijan Marco Belinelli, kar je njegov rekord na tekmah končnice. Chicago je prvič v zgodovini franšize zmagali na odločilni sedmi tekmi v gosteh. Gostiteljem ni pomagalo 24 točk Derona Williamsa, 21 jih je dodal Brook Lopez. Bike v naslednjem krogu čaka obračun z branilci naslova Miami Heat. Glede na vse poškodbe se ameriški strokovnjaki sprašujejo, ali bo Thibodeau proti LeBronu Jamesu in druščini v igro le poslal Rosa, ki ima že nekaj časa zeleno luč za nastop, a ga vodstvo Chicaga po dolgi poškodbi iz preventivnih razlogov še ni poslalo na parket.

Izid:

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 93:99 (25:29, 19:32, 31:21, 18:17) / 3:4 - v zmagah
Williams 24, Lopez 21; Belinelli in Noah po 24, Boozer 17.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rudefriske
05. 05. 2013 15.18
+4
Skoda. Kot navijacu Miamija,bi nam bolj sedel broklyn ki smo ga letos zlahka stresel za 30 pik. Kar se tice rosa. Bojda je SAM napovedal igranje,ampak v primeru ce se bullsi uvrstijo naprej. Me zanima ce bo igral. Zdaj je odvisno ali je sposoben premagati psiho. Ce sam pogledate Puyola,igralca Barcelone je imel v 4-5 letih 30+ zlomov in vedno se je vrnil. Se mocnejsi. Tako psiho in voljo bi moral imeti rose in bi letos komot igral v playoffu
ILoveGaming
05. 05. 2013 11.13
+8
Nehajte tega Rosa skos omenjat. Pa vi veste kaj sploh pomen njegova poškodba za njega oz. za tak tip igralca?? Lepo vas prosim....sm velik navijač Miamia in vedno sm govoru da edina ekipa ki lahko zbije Miami so Bullsi...ker so ekipa ki se nikoli ne uda tudi ko je use proti njim. To bo prvi test za Mijami če so zmožni ponovit naslov. Res pa je da brez Rosa bo to veliko lažje. Glede vrnitve Rosa pa povem to....dragi navijači Bullsou ne želte si Rosa nazaj letos ker je veliko prehitro. Dejte mu čas da se povrne v to kar je biu...ne v to kar nemore bit.
retropil
05. 05. 2013 10.49
-5
Rose ne bo igral... Letošnjo sezono sigurno ne! Mogoče še naslednjo ne. Fant nima porihtano v glavi, pravi da sam Bog ve, kdaj bo psihično pripravljen stopiti na igrišče. To se sedaj vleče že nekaj mesecev, pa se tudi še nekaj časa bo. Kar se mene tiče, naj preneha z nategovanjem in naj se tudi uradno upokoji, sprosti budget in naredi prostor za novega super igralca. LP
ILoveGaming
05. 05. 2013 11.25
+4
Ti se realno ne zavedaš resnosti poškodbe? Ti se realno ne zavedaš da ni edini igralec ki ga je to doletel? Večina se jih je vrnil in tud on se bo...ti pa prenehaj z blebetanjem o upokojitvi.
DonMiltonFriedman
05. 05. 2013 12.21
+4
Rubio si je NAtrgal ACL, pa je bil out dolgo časa. Rose si je PREtrgal kompletno ACL. Glede na to, da je Rose največ atleta med PGji, je pravilno da to sezono še ne gre igrat. Mlad je še, noče postat novi T-Mac.
spehar
05. 05. 2013 12.55
+5
retropil tole je pa najbol neumn komentar k sm ga vidu v zvezi z Derrickom,svašta
bigfudge
05. 05. 2013 13.52
+2
fizično rosu nč ne fali, ampak psihično ni prpravlen, nevem zakaj vsi misljo, naj si vzame cajt, da se nebo poškodba ponovila, če ste vidl njegovo poškodbo, veste da je mel res smolo, tisto foro je naredu prej že milijonkrat pa še jo lahko nardi milijonkrat pa ni velik šans da se mu ponovno strga acl. mislm pa da glih zarad tega zdej pač mal cvika, in mora se še mal psihično prpravt. kar se tiča playoffa, zdej itak nima smisla da pride nazaj proti miamiju, on bi mogu nekje po all star breaku prit nazaj, če bi hotu kej velik pomagat svoji ekipi v playoffu
Kyrgg
05. 05. 2013 10.25
+2
Chicaho je presenetil v pozitivnem smislu. Upam da preskočijo tudi Miami, kar pa je brez Dericka Rosa skoraj nemogoče.
bigfudge
05. 05. 2013 13.52
+4