Košarka

Za uvrstitev na svetovno prvenstvo bo potrebno preskočiti tudi neugodne Beloruse

Ljubljana, 24. 08. 2017 14.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarji so dobili še zadnjega tekmeca v kvalifikacijski skupini A za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2019 na Kitajskem. Ob Španiji in Črni gori bodo varovanci selektorja Igorja Kokoškova morali preskočiti še tretjo neugodno oviro imenovano Belorusija.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je danes dobila še tretjega nasprotnika v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2019 na Kitajskem. Poleg Španije in Črne gore bo tekmec Slovenije še Belorusija. Kvalifikacije bodo slovenski košarkarji začeli 23. novembra prav proti Belorusom.

Slovenija se bo v skupini A srečala s Španijo, Črno goro in Belorusijo. Slovenska skupina se v drugem delu kvalifikacij križa s tremi najboljšimi ekipami iz skupine B, ki jo sestavljajo reprezentance Turčije, Latvije, Ukrajine in Švedske.

Na poti do morebitne uvrstitve na svetovno prvenstvo leta 2019 na Kitajskem slovenske košarkarje čaka zelo zahtevno delo. Ob Španiji in Črni gori bo namreč tretji tekmec varovancev Igorja Kokoškova v kvalifikacijski skupina A še neugodna Belorusija.
Na poti do morebitne uvrstitve na svetovno prvenstvo leta 2019 na Kitajskem slovenske košarkarje čaka zelo zahtevno delo. Ob Španiji in Črni gori bo namreč tretji tekmec varovancev Igorja Kokoškova v kvalifikacijski skupina A še neugodna Belorusija. FOTO: Miro Majcen

Belorusija si je nastop v kvalifikacijah zagotovila v predkvalifikacijah. V skupini D so zasedli drugo mesto, dvakrat so izgubili proti Bolgariji ter premagali Portugalsko in si tako zagotovili nastop v glavnem delu evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Poleg Belorusije so si nastop v glavnem delu kvalifikacij zagotovile še reprezentance Švedske, Kosova, Bosne in Hercegovine, Estonije, Bolgarije, Avstrije in Nizozemske. "Reprezentanco Belorusije spoštujemo, saj si je mesto v glavnem delu kvalifikacij priborila preko predkvalifikacijskega turnirja. Prva tekma v boju za nastop na svetovnem prvenstvu je navadno najtežja in ravno to bomo odigrali proti Belorusom. Vse ekipe kvalifikacije začnemo iz ničle in zato bo rezultat na uvodnem srečanju še kako pomemben," je dejal generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović.

Svetovno prvenstvo bo na Kitajskem potekalo med 31. avgustom in 15. septembrom 2019.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SnorkovSIN
24. 08. 2017 15.11
+2
A pa ta kokoškov bo še trener po EP-ju
Deko
24. 08. 2017 16.15
-1
trener je v NBA selektor pa nevem če bo še. Lahko bi bil ker ni tolk napačen