Košarka

Yabusele in Llull sta se posula s pepelom, Punter sprejel opravičilo

Madrid, 28. 04. 2023 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Partizan je v četrtek še drugič na kolena sredi Madrida spravil domači Real. Da pa se po tekmi skoraj ni govorilo o bleščeči predstavi Beograjčanov, je poskrbel množičen pretep ob zaključku tekme, zaradi katerega sta sodnika izključila kar 21 igralcev in tako obračun predčasno končala. V središču dogajanja sta bila Realova Sergio Llull in Guerschon Yabusele, ki sta se za svoji dejanji opravičila. Vodstvo Evrolige je dan po incidentu objavilo kazni za vpletene, najdlje bo počival Yabusele.

Več videovsebin
  • Vrhunci druge tekme četrtfinala Evrolige med Realom in Partizanom
    01:54
    Vrhunci druge tekme četrtfinala Evrolige med Realom in Partizanom
  • Vrhunci prve tekme četrtfinala Real - Partizan
    01:25
    Vrhunci prve tekme četrtfinala Real - Partizan

Spomnimo, še slabi dve minuti sta bili do konca druge četrtfinalne tekme med Real Madridom in Partizanom. Zmagovalec je bil pri izidu 80:95 že zdavnaj odločen, gostje so imeli ob tem še napad, nato pa so domačemu veteranu Sergiu Llullu očitno povsem popustili živci, saj je močno in predvsem zelo nešportno udaril Kevina Punterja, ki je vodil napad Partizana. 

Praktično v sekundi je prišlo do množičnega pretepa, nekje v ozadju prerivajočih se košarkarjev pa je francoski orjak Guerschon Yabusele s hrbta prijel nič hudega slutečega Danteja Exuma in ga s čisto pravim "judo" prijemom spravil na tla. Avstralec je dvorano zapustil na berglah, govorilo se je celo, da je sezona zanj zaradi poškodbe že končana, zadnje novice pa so vendarle nekoliko bolj pozitivne. Pri Partizanu tako upajo, da bo Exum nared že za tretjo tekmo, ki bo v torek v Beogradu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Punter sprejel Llullovo opravičilo

"Globoko obžalujem svoje obnašanje na včerajšnji tekmi. Košarka je športni duh in prijateljstvo. Iskreno se opravičujem Partizanu, s katerim smo imeli vedno odlične odnose, Danteju Exumu in njegovi družini, soigralcem in vsem navijačem," je Yabusele kasneje zapisal na Instagramu

Vodstvo tekmovanja objavilo epilog pretepu

 

Evroliga je oba kluba kaznovala s 50 tisoč evrov kazni. Yabusele zaradi vpletenosti ne bo smel igrati na naslednjih petih tekmah. Dve bo počival Kevin Punter, po eno pa Gabriel Deck (Real Madrid) in Matthias Lessort (Partizan). 

Po mnenju mnogih si je Yabusele s svojo umazano potezo za vedno zakockal svoj ugled, morda tudi kariero. Vse skupaj pa se verjetno niti ne bi zgodilo, če ne bi Llull nekaj sekund prej storil grob prekršek nad Punterjem, junakom prve tekme, ko je v zadnji sekundi zadel odločilno trojko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kar se je zgodilo včeraj, se nikdar ne bi smelo na košarkarskem parketu. Prevzemam odgovornost, ker sem storil grob prekršek, ki je zakrivil katastrofo. Opravičujem se vsem košarkarskim navijačem," je dolgoletni španski reprezentant napisal na Twitterju. Na njegov čivk se je hitro odzval ameriški zvezdnik v dresu Partizana: "Povsem razumem, da so bila čustva razgreta. Nadaljujemo s košarko, ki smo jo kazali v seriji in pred tem, ko smo igrali med seboj." 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Beli sekret
29. 04. 2023 09.45
+1
Yabusele ima srečo, da so ga suspendirali.
David80
28. 04. 2023 20.26
+3
Fajn so zdaj zrihtali Partizan. Brez Panterja, Lesorja, pa mogoče še Exuma bo favorit Real
Apoteka
28. 04. 2023 19.20
+6
Lull ,ki je vse zakuhal pa brez kazni??
ReAnDa
28. 04. 2023 20.03
+3
Mojster. Pač zna vrniti mojstrsko glede na IQ nasprotnikov.
BroNo1
28. 04. 2023 18.18
+13
Ne vem zakaj prepoved igralcem Partizana?! Realovci so izzvali štalo in nhče ne bi bil imun na to..