Košarka

Vujačić: Žalostno je, da se v reprezentanci nikoli nismo zbrali najboljši

New York, 20. 02. 2016 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski košarkar v ligi NBA Saša Vujačić je po porazu njegovih kratkohlačnikov v lokalnem newyorškem derbiju v Brooklynu proti mrežicam dejal, da se trenutno osredotoča le na ligo NBA, razen občasnih obiskov univerze Redlands v Kaliforniji, kjer uspešno igra njegov brat Aljoša, za katerega se že zanimajo v Evropi.

Saša Vujačić se je v ligo NBA vrnil v majici New Yorka.
Saša Vujačić se je v ligo NBA vrnil v majici New Yorka. FOTO: Reuters
Knicks so tekmo v Brooklynu začeli dobro in prvi del dobili, domačini pa so v drugem polčasu po zaslugi izjemne igre Brooka Lopeza, ki je dosegel 33 točk, in tudi Bojana Bogdanovića, naredili razliko in zasluženo slavili. "Knicks smo ekipa z dolgo zgodovino in smo bili v preteklosti uspešni. Trenutno se borimo za končnico, nasprotniki pa so danes odigrali zelo sproščeno, trdo tekmo. Ko so nas pritisnili, nismo mogli narediti nič, kar je zelo razočaralo vse, tako da je trenutno dva proti ena za njih," je povedal Saša Vujačić, ki je v preteklosti igral za Nets, ko je bil klub še na drugi strani Hudsona v New Jerseyju.

Dvorana Barclays center v Brooklynu je bila, kot se za lokalni derbi spodobi, polna, vendar pa je bilo v njej skoraj več navijačev Knicks kot pa domače ekipe oziroma so bili vsaj glasnejši. Na vprašanje, ali lahko primerja ta derbi s podobnimi v Sloveniji ali Evropi, je Vujačić odgovoril nikalno.

"Niti ne. Jaz sem igral za Nets in prej, ko so bili v New Jerseyju, je bilo drugače. Zdaj želijo pripeljati neko novo kulturo, mentaliteto v Brooklyn, ki je na novo narejena ekipa in ima veliko navijačev z druge strani. Zelo pametno razmišljajo, svojo hišo gradijo od začetka in tako je tudi prav. Kar so imeli v zadnjih nekaj letih, se ni obrestovalo, zdaj gredo na novo in želim jim vse najboljše. Imajo še veliko časa, da pridejo do neke tradicije, kot jo imajo Knicks."

Vujačić za poraz ni bil kriv, saj mu trener Kurt Rambis ni dal priložnosti, da stopi na parket. "Še vedno iščemo identiteto ekipe. Vedo, kaj lahko naredim, vedo, zakaj so me pripeljali sem. Igralcu ni lahko, ko hoče igrati in gleda tekmo. Moram biti pozitiven in čakam na svojo priložnost. Pripravljen sem, da naslednjih 20 tekem in več pomagam ekipi. Bistveno je, da sem prebrodil to neko oviro New Yorka v prejšnjem mesecu in komaj čakam, da začnem igrati," je dejal.

Na vprašanje, ali meni, da lahko s sedanjo ekipo pride do svojega že tretjega šampionskega prstana v NBA, je Vujačić menil, da je treba biti realen, vendar se lahko sčasoma zgodi tudi to.

"Težko je reči. Mi smo v Los Angeles Lakers potrebovali štiri leta, da smo prišli do finala. Smo v izgradnji nečesa. Lepo bi bilo, da pridemo v končnico, da fantje občutijo, kaj pomeni igrati v končnici, ker gre za povsem drugačno košarko, v kateri zacvetiš, če živiš za to. Zelo pomembno je, da naredimo ta korak in imamo leto, dve, tri, da pridemo do te stopničke, ko se lahko borimo za sam vrh," je dejal.

Saša Vujačić
Saša Vujačić FOTO: Reuters

Nikoli ne reči nikoli je izrek, ki se ga Vujačić drži, ko gre za vprašanje igranja za slovensko reprezentanco, ki ima novega selektorja Igorja Kokoškova.

"Veliko Slovencev pride v New York, me kontaktira preko instagrama in teh reči, me vprašajo za vstopnice. Lepo je videti, ko se ljudje razveselijo in me pridejo gledat. Ne vem, kolikokrat sem imel ljudi z našo zastavo na tekmah, ki so bili presrečni, da so del tega. Veseli me, da me ljudje ne sodijo po tem, kar je bilo narejeno o meni v medijih od takratne košarkarske zveze in mislim, da si končno zaslužimo medaljo."

"Slovenija je ena najlepših dežel bivše Jugoslavije, ki ima neverjetno veliko talentov za tako majhno državo. Žalostno je, da se nismo nikoli zbrali najboljši, da delimo to radost, to srečo, ta zmagovalni duh z našimi državljani v Sloveniji, ker mislim, da so si to želeli zadnjih 20 let in več. To boli in težko je preko tega. Vem, da je novi selektor super človek in super trener. Mislim, da je fenomenalna izbira," je povedal Vujačić in dodal, da se doslej z nikomer še ni pogovarjal o možnosti igranja za reprezentanco.

Trenutno ga zanima samo njegova ekipa v NBA. "Vse, kar mi je pomembno, je to, da se osredotočim na zadnje tekme, ki so še ostale, potem pa bomo videli kako in kaj," je dejal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (52)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fihner
20. 02. 2016 16.35
+12
Ko je bilo treba, ga ni bilo nikjer! Pika! Zanesljivo ga ne bi klical, kaj šele prosil, naj pride. Lahko je 10x prvak NBA, zvezda vseh zvezd in kaj vem kaj še vse. Za reprezentanco je vedno treba reči, DA. Lep primer je Hrvaška. Tako je to, daleč od kakšne foušije..........
rikirikson
20. 02. 2016 19.16
+5
on je en LES hahahah vse kar ima, so mu priigrali ostali. Mislm da on ni lih zaslužen za prstane če je presedel 3/4 kariere na klopi, tisto četrtino je pa sam beležu "negativno" statistiko hahaha
DSS
20. 02. 2016 15.25
-8
2× Prvak lige NBA (2009–2010) 2× Izbran na Tekmo vseh zvezd turške lige (2012-2013) Najkoristnejši košarkar Tekme vseh zvezd turške lige (2012)
rikirikson
20. 02. 2016 18.54
+9
drugače pa je njegova kariera - gretje klopi, rekorder po minutaži na klopi. statistika v nba pa tut priča svoje, predvsem v obdobju prstanov, ni dosegu več kot 20pik v tistih dveh al treh sezonah.. pripomogu ni NIČ k prstanom, amen.
rikirikson
20. 02. 2016 19.01
+3
pač bil je del ekipe, kokr se zdej smatra del ekipe in del zgodovine te ekipe.. sej je na nek način.. ker nevem če kdo tok presedi na klopi kokr on, al pa kak udrih v nba hahahah
DSS
20. 02. 2016 15.18
-4
Ma vsi tukaj, ki negativno komentirate o Saši ste v bistvu fouš njegovim uspehom. V NBA ne igra vsak tepec ampak je treba kaj pokazat. A se sploh zavedate koliko igralcev je v ZDA, ki bi zastonj zastonj igrali za Nickse? Oni pa vzamejo Saša. Brez prstanov v NBA ne pomeniš nič, čeprav si top igralec. Zato pa Udrih in Saša imata še vedno mesto in plačo v NBA moštvih in pika.
rikirikson
20. 02. 2016 19.08
+0
v nba lah igra skoraj vsak tepec, ki ima toliko financ, da hodi tam na univerzo kot je on. Prav tako je lah pri nas skoraj vsak politik, ki naredi diplomo na fdv. Le zakaj, po njegovih stopinjah tudi brat? To je pač veliko lažja pot, kot pa da zrasteš pod SLO obročem in potem prideš tam. Sploh pa, a je res tok velik pokazal? ZAKAJ potem ni nikol v NBA odigral vsaj pol tekme? ZAKAJ zelo redko sploh 1 četrtino? Zakaj je njegov met vedno še v tej skromni minutaži zelo slab in krepko pod 50%? Zakaj vedno vsaj 1 izgubljena žoga, čeprav minutaža zelo mizerna? pustmo tiste 3 skoke, tut men bi kdaj žoga padla v naročje.. TOREJ, po čem sklepaš da je ON kak TOP igralec? res.. kdaj si ga videl kaj preveč igrat, razen v turški ligi, ko so ga dvignili v nebo kot nekega zvezdnika? pač, tam je pokazal da sodi v te kraje, pa še tu.. daleč od top igralca tut v evropi, kokrkol obrnem. Tako da res.. kakor praviš IMATA PLAČO. IMA JO TUDI CERAR, IMA JO TUDI PAHOR, sowhat! zato še ne pomeni da ZNA igrat košarko. Zame je povprečnež, za njega bi bilo mesto v kakšnem od balkanskih klubov, za kaj več pa on definitivno ni.. ker talenta lih nima, za nba je premalo fizikalca, zato rekorde podira na klopi, tam namreč je presedel 3/4 kariere.
rikirikson
20. 02. 2016 19.11
+1
čeprav sploh težko rečt če bi bil tut za balkansko ligo.. ker pač, js ga res nisem videl igrat v celi karieri kaj več kot za eno sezono minut, pa še to je krepko preveč rečeno. poleg res slabe statistike,.
rikirikson
20. 02. 2016 19.13
+1
pa kdor bi igral zastonj, ni dober za nickse ravno zaradi tega.. on ima PAPIR, kužiš? kot ima pol naših politikov FDV. in to poleg prstanov, za katere ni odigral niti 20minut.. hahahah hahahahahah res.. smehi.. on se je BAL igrat za reprezentanco, da nebi dobu preveč minut, pa da se nebi vidlo kak les je.
Nejc Krizman
20. 02. 2016 14.00
+3
nažalost taki kot ti nimajo v reprezentanci kaj delat
DSS
20. 02. 2016 15.19
-3
rikirikson
20. 02. 2016 18.55
+3
DSS daj objasni mi, kdaj si videl njega odigrat celo tekmo? pa da je bil konstanten PAR tekem? .. hahah konstanten tistih par min, 2-6 pik, od tega 3 iz prostih, 5 zgrešenih metov.. dobra statistika,.. res vrhunski igralec.. vsak drugi na ulici poseduje večji talent
rikirikson
20. 02. 2016 19.18
+2
udrih pa tut npr.. le zakaj dobi tiste 2-3minute igre sedaj? gogi pa krepko več? vrjetno tudi trener ve, kje tiči kvaliteta? nevem, pa v večini klubov, vujačić in udrih, sta 5kolo, skoraj isto sedita na klopi cele tekme kot fizoterapevti hahaha
dugi159
20. 02. 2016 13.42
+3
Zgleda bi rad v reprezentanco da bi se pol lahko spet prodal , hja zdej ga noben ne vidi igrat.
rikirikson
20. 02. 2016 13.58
+4
zdej? jaz ga še nikol nism vidu konkretno odigrat celo tekmo? ubistvu ga nism vidu odigrat niti celo četrtino,. v celi karieri..
DSS
20. 02. 2016 15.24
-3
PRODA? Pa saj nikoli ni igral za reprezentanco
fihner
20. 02. 2016 16.36
+3
rikirikson
20. 02. 2016 19.19
+2
saj niti ne rabi, saj tudi v NBA ne dobi priložnosti za kaj več kokr za gretje klopi hahah
devede
20. 02. 2016 13.38
-3
Kaksni komentarji.On ima tri prstane in samo to steje!Da o denarju,ki je bistvo vsega ne govorimo.
rikirikson
20. 02. 2016 13.57
+3
ko je osvojil tri prstane, je odigral lih ene 10min za te 3prstane in vpisal ene 10pik? hahahah
Hachi
20. 02. 2016 14.59
+4
js sm tudi zaposlen v KRKI, kar pa ne pomen, da sm tolk dober in bogat kot direktor. js sm le cistilka. nic drugac pa ni bil Vujacic pri teh prstanih. Stevilka in to je vse.
rikirikson
20. 02. 2016 15.05
hachi, nemorš rečt.. minutaža, ki jo je odsedel na klopi je ziher rekordna hahah
pusitemikitu
20. 02. 2016 13.18
+3
ti nikol nisi bil med boljšimi :)
rikirikson
20. 02. 2016 13.20
+8
sej nemorš vedt, tip je 3/4 kariere presedel na klopi enega drugega ali tretjega kluba.. hahah
rikirikson
20. 02. 2016 13.21
+4
pa še tisto kar je igral.. je njegova statistika zelo prazna, porazna.
rikirikson
20. 02. 2016 12.49
+5
mora da je na nekih drogah.. kokr vem je sam vedno zavrnu reprezentanco. Govori o zgodovini knicksov, kokr da je ON del te zgodovine. A v NBA vidnega pečata nima, razn to da rekordno časa greje klopi v vsakem klubu, neke statistike za spomin res nima iz NBA. Še v EU ko je igral malo vmes, se ni neki znajdu..
Viejo cabron
20. 02. 2016 12.53
+5
Velja kot pribito! Človek (Vujačić) samo naklada in nikoli ni izkazal primerne pripadnosti reprezentanci! BrezveznjakoviČ!!
Viejo cabron
20. 02. 2016 12.53
+1
Kaj se sploh oglaša ko pa ga v SLO nihče ne šmirgla!
rikirikson
20. 02. 2016 13.01
+2
On je kot slovenski politiki, polovica jih je s končanim fdvjem. v celi karieri ma mogoče za 5tekem minutaže. Rekord po presedenih minutah sigurno poseduje ON haha. njegova statistika kariere je podobna, kot statistika povprečnega igralca slovenske lige v eni sezoni..
rikirikson
20. 02. 2016 13.03
+2
za slo reprezentanco se boji igrat, da slučajno nebi rabu odigrat cele tekme in pokazal, to kar jaz govorim..
rikirikson
20. 02. 2016 15.06
+1
aja, pač pustmo prstane.. ni jih osvojil on.. osvojil so jih pač soigralci, kateri skoraj niso bili niti soigralci, vsaj v dobesednem pomenu ne..
Gavrane20
20. 02. 2016 12.08
+3
kasni komentarji ceprav se strinjam da tako Udrih kot Vujacic bi lahko igrala kdaj pa tega nista zelela .. ne moremo preko stvari da je velik del te zgodbe tukaj tudi KZS katero vecina vas tukaj spusca
*sweet*
20. 02. 2016 11.58
+5
Da žalostno a vas najtaboljših ni zanimala košarka ampak kdo bo v ekipi lider.
rikirikson
20. 02. 2016 13.06
+4
in kak lider je lah vujačić? v življenju je odigral mogoče 100minut v nba.. mogoče lih ene tok minut vmes ko se je preselu na drugo stran luže.? njegova statistika pa je tu in tam bol tako slabo znana, ker je skoraj ni? torej.. nevem, je skor kot kučan, vedno povsod, ampak hkrati nikjer hahaha
rikirikson
20. 02. 2016 13.08
+4
za slo se je pa bal igrat, da slučajno nebi rabu odigrat cele tekme.. ker potem bi se vidlo, da on pa košarka je sam čustvena povezanost mogoče, talenta definitivno nima več, kot vsak drugi na uličnih igriščih..
JOSEPH HAYDN
20. 02. 2016 11.36
+15
Ker ti pa Udrih nikol nista želela in to je žalostno
rikirikson
20. 02. 2016 13.13
+4
Taki, ki imajo največjo minutažo v NBA, pa res nemorejo igrat še za reprezentanco. Prevelik napor presedet skor celo sezono na klopi.. hahah
turcin70
20. 02. 2016 11.15
+2
Glede na to da letos držijo niti reprezentance večinoma bivši reprezentanti (rašo, milič in smodiš) na trenerskem stolčku pa sedi kokoškov, mislim da ne bi smelo biti nekih problemov z prisotnostjo vseh trenutno najboljših..v prejšnji letih je bilo predvsem vodstvo KZSja glavni problem te reprezentance..preveč kravatarjev in stricev je blo v ozadju :)
DSS
20. 02. 2016 15.28
tomi.passion@gmail.com
20. 02. 2016 11.12
+11
NJEGOVA TEŽAVA JE, DA JE JUGOFIL IN NE SLOVENEC. TUDI ZATO JE VEDNO ZAVRNIL SODELOVANJE V SLOVENSKI REPREZENTANCI. TUDI PRAV, GA NE POTREBUJEM, SLOVENIJA GA NE POTREBUJE!
rikirikson
20. 02. 2016 12.54
+1
on vse vlaga v NBA, kjer je rekorder pomoje po presedenih minutah na klopi v vseh klubih, katerih je igral.. za slovenijo je predober, za nba je preslab, pa tut v obdobju, ko je pršu mal nazaj čez lužo igrat, se ga spomnm le bežno,. ker tut tukaj ni pokazal nekega presežka.. je nek povprečen igralec, ki ga srečaš v vsaki regiji na uličnem igrišču, le da je kariero začel na pravem mestu. Pač, to je skor isto kokr pr nas v SLO, ko narediš FDV, si hitro politik.
DSS
20. 02. 2016 15.29
+0
tomi@ Ti še tipke Caps Lock ne znaš stisnit, kaj šele dati koristen komentar.
rambek
20. 02. 2016 11.08
+1
Vsi igrat. Skoda pred leti ko smo imeli se Smodisa, Nachbarja, Brezca tudi Nesterovica,Lakovica Becerovica tudi ze od Milića naprej. Smo bili sposobni se nekaj vec. Zalostno. Sedaj ce prideta on in Udrih ter mladi Donci. In se prebudi se brata Muric ter seveda brata Lorbek, ki niso veliko igrali. Tudi Vidmarja in Omica ter morda Begica se vpoklice. Jaka Blazic bo sigurno zraven tako kot brata Dragic. Ce bo Goran zaigral in nebo poskofb nevem zakaj nebi se beno. Tudi Slokar ce se ima zeljo je se kako uporaben. Iz slovenske lige si sploh kdo zasluzi vpoklic. Morda Cebular eventuelno se Krusic. Ce bo kdo poskodovan vskoci Prepelic ali pa Klobucar, ki me v klubo ni preprical. Imeli bomo dokaj izkuseno ekipo tako pac je nekateri se bodo morali se dokazat. Razni Zagorci, Rupniki, Nikolici nimajo kaj iskati v reprezentanci.
repca1
20. 02. 2016 11.04
+9
Vujacic, zakaj pa nisi igral, ko je bil čas za to in si odklonil?????
rambek
20. 02. 2016 10.00
+8
Vujacicc ni slab kosarkar ima mirno roko vse. Ce bi se od leta 2005 naprej pa do zdaj zbrali vsi najboljsi.bi imeli kaksno medaljo z njim na celu in udrihom ter seveda kaksnim becerovicem
rikirikson
20. 02. 2016 12.57
+1
hahahah, on se boji igrat za slo, da nebi blo pokazal kakšnega kova sploh je. LE kdo lah pove kakšen igralec je ON? kdo ga je pa vidu v življenju igrat več kot 2-3min na tekmo? pomoje rekorder po presedenih minutah na klopi. To da igraš v NBA je nekaj, to da sediš v NBA 3/4 kariere ni NIČ. pa tut vmes, ko je igral na naši strani luže.. se ga najbol spomnm sam od dneva, ko je pisalo o prestopu, o statistiki je bilo od njega ZELO malo oz skoraj nič. Torej? on je igralec, katerega talent ne presega ulične košarke, razen izobrazba.. to je pa tut tko kokr pr nas politiki, polovica fdvjecev hahaha
PVSK
20. 02. 2016 09.52
+4
Res je... Upam da letos to uspe novemu trenerju... Tudi Udrih, Dončič, Vujačič in vsi bi morali igrati...
Iniesta
20. 02. 2016 10.47
-2
Drzi, ker se drugace SLO kosarki slabo pise .... nekega podmladka razen Luke zal nimamo ...
rikirikson
20. 02. 2016 13.10
+1
in kaj ti vidiš v tem vujačiću? si ga kdaj videl odigrat celo tekmo? ali pa vsaj eno celo četrtino tekme? jaz ga nisem! pa tudi če je bilo vsaj blizu temu.. je imel statistiko, kot bi jo imel skoraj vsak že v naši slovenski ligi.. niti povprečno..
U4
20. 02. 2016 09.49
+7
Žalostno je edino, da so take prepotentneže kakor si ti sploh klicali, ker si nisi nikoli zaslužil državnega dresa. Isti kakor ti je tudi tisti k.reten Udrih. Obema bi morali vzeti slovensko državljanstvo.
PVSK
20. 02. 2016 09.53
+7
Ne govori neumnosti... Edini prepotentneži so v vodstvu KZS ampak takšni kot ti si samo zatiskate oči.
rikirikson
20. 02. 2016 12.59
+5
hahah KDO PA RABI VUJAČIĆA???? talent, kokr vsaj 2i na uličnem igrišču. pa naj kdo reče da ni res? v celi karieri je igral lih za 5tekem minutaže. Statistika pa tut pokaže, da ni nekej aktivno sodeloval, rekorder po številu presedenih minut v karieri.