Košarka

Vodstvo Cedevite: Maljković ni osebno pojasnil odstopa

Zagreb, 20. 11. 2012 17.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Božidar Maljković, selektor slovenske košarkarske reprezentance, ni več trener hrvaškega kluba Cedevita. Maljković je odstopil iz osebnih razlogov in odločitev prek agenta sporočil vodstvu kluba, poročajo hrvaški mediji.

Božidar Maljković naj bi podrobnosti pojasnil na novinarski konferenci v Zagrebu, kjer pa je bilo le vodstvo kluba. Nad Maljkovićevo potezo so bili zelo presenečeni tudi v zagrebškem klubu. "Čas za kaj takšnega je popolnoma neprimeren. Presenečen sem, in to zelo neprijetno. Pred nami sta dve pomembni tekmi z Milanom in Partizanom. Z naše strani ni bilo nobenega razloga za to, izpolnili smo vse, o čemer smo se dogovarjali," je za portal index.hr dejal predsednik kluba Mladen Veber. Vsi hrvaški mediji so najavili popoldansko novinarsko konferenco, na kateri naj bi Maljković razkril razloge za odstop. A srbskega stratega na njej ni bilo. Takoj so se pojavili namigi, da je za slovo posredno krivo proslavljanje hrvaških košarkarjev ob izpustitvi generalov Anteja Gotovine in Mladena Markača. Maljković naj bi zato zahteval kazen za Marka Tomasa, a ga vodstvo kluba ni upoštevalo.

Božidar Maljković je zagrebško Cedevito vodil tudi ob zmagi v Stožicah proti Unionu Olimpiji.
Božidar Maljković je zagrebško Cedevito vodil tudi ob zmagi v Stožicah proti Unionu Olimpiji. FOTO: Damjan Žibert

Kot piše spletni portal dnevnik.hr, te govorice ne držijo, kar sta na novinarski konferenci potrdila tudi direktor kluba Matej Mamić in dosedanji pomočnik trenerja Jakša Vulić. Slednji bo tudi prevzel vodenje Cedevite, dokler ne bodo našli novega trenerja. Cedevita je slabo začela nastope v evroligi, se nato pobrala in slavila proti Caji Laboral ter Žalgirisu, a se je Maljković vseeno odločil zapustiti klub. V ligi Aba ima Cedevita po devetih tekmah šest zmag in zaseda tretje mesto. Po uvodnih porazih se je znašel pod plazom kritik tudi zato, ker so pred sezono zaradi njegovih zahtev po okrepitvah globoko segli v žep. Mamić je tako pojasnil, da bodo morda zdaj od trenerja zahtevali tudi odškodnino.

V Cedeviti se bodo morali hitro znajti brez dosedanjega trenerja, saj jo v kratkem čakata dve težki gostovanji: najprej v evroligi v Milanu, nato še v regionalnem tekmovanju v Beogradu pri Partizanu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Strings
21. 11. 2012 08.37
+5
upam, da je odšel zaradi tega ker se hoče povsem posvetiti naši reprezentanci in srčno upam, da bo pokazal tista znanja ki so ga krasila kot trenerja pred časi.
Fisher29
21. 11. 2012 07.42
+1
Če je to res,nej Božo tudi Slovenijo prepusti drugemu