Košarka

VIDEO: Z. Dragić: Vse tekme, tudi pripravljalne, moramo igrati 'na nož'

Celje, 05. 08. 2013 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljančan Zoran Dragić je košarkar, ki v igro slovenske košarkarske reprezentance vnese veliko energije in "prometa" v obeh smereh. Tudi na turnirju v Celju je bilo tako.

Na zadnji tekmi turnirja v Celju proti Turčiji se je v incident zapletel njegov starejši brat Goran, toda v slovenskem taboru so na dogodek že pozabili in so prepričani, da na naslednjem turnirju v Beogradu, ko se bosta reprezentanci spet srečali, "repov" ne bo. So pa Slovenci tudi v kočljivi situaciji na parketu pokazali kolektivni duh, saj so znali stopiti skupaj. Izbranci slovenskega košarkarskega selektorja Božidarja Maljkovića so v Celju premagali Latvijo, Srbijo in Turčijo ter tako zasluženo osvojili prvo mesto. V pripravah na košarkarsko EP so doslej odigrali pet tekem in vseh pet tudi dobili. A evforije se v slovenskem taboru ne želijo. "Te zmage nas ne smejo ponesti, saj razmerje moči ni bilo realno. Tako Srbija kot Turčija bosta na evropskem prvenstvu nastopili s precej močnejšima reprezentancama. Verjetno je le Latvija na tem turnirju pokazala svojo realno vrednost. Že turnir konec naslednjega tedna v Beogradu bo dal bolj pravo sliko. V ekipi zato ni evforije, saj se vsi igralci zavedajo, da nismo še niti na polovici priprav. Žal mi je za incident z Dragićem, a to so stvari, ki se dogajajo na športnih prizoriščih. Oba igralca sta se nato hitro pomirila in se prijateljsko razšla," je po tekmi proti Turčiji povedal selektor Maljković.

Zoran Dragić
Zoran Dragić FOTO: Damjan Žibert

"Vesel sem, da smo bili zbrani in da smo vso tekmo odigrali čvrsto in agresivno. Dali smo vse od sebe, se borili od prve do zadnje minute in mislim, da smo dokazali, da smo trenutno najbolje pripravljena ekipa na tem turnirju. Dobro je, da smo vsi igralci ostali celi, da ni prišlo do poškodb, žal pa mi je za Gorana Dragića, ki je bil izključen že po nekaj minutah. S Turčijo se bomo znova pomerili čez nekaj dni in pričakujem, da bomo odigrali korektno tekmo," pa je poslednji dvoboj turnirja "videl" Edo Murić.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rossi 46
06. 08. 2013 04.26
+0
Kaj pomaga premagati vse v takih tekmah,ki ne štejejo nič.Raje take razultate nizajte v EP ali pa SP,ker na OI itak nikoli ne bomo prišli.Slednje upam da se motim,kajti vse to smo že videli da so tekme zmagovali kakor za šalo,potem pa izgubljali odločilne dvoboje-to me žalosti,da na na pripravljalnih tekmah premagamo Litvo,Turčijo ali pa veliko Špaanijo,ko pa gre za res pa nas najmanjša eksotična državica premaga tako v nogometu kakor košarki.
Gavrane20
05. 08. 2013 12.08
+8
Mate posnetk fighta na youtubu drgac .. Goran Dragic vs Dogus Balbay
TRUMPP
05. 08. 2013 10.58
+29
Klimo raje zrihtajte Celjani.
josip1
05. 08. 2013 11.28
-1
odojekk
05. 08. 2013 09.49
+12
kaj te to je neki posnetek gori