Košarka

VIDEO: Subotić: Union Olimpija je sinonim za košarko v Sloveniji

Ljubljana, 08. 05. 2012 18.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je upravni odbor košarkarskega kluba Union Olimpija v ponedeljek vzel pooblastila zdaj že nekdanjemu direktorju Janezu Rajglju in na njegovo mesto postavil Slobodana Subotića, je slednji prvič spregovoril pred novinarji.

"Vesel sem, da sem se po petindvajsetih letih vrnil v klub, ki me je izoblikoval v igralca in pozneje trenerja. Zavedam se, da so časi za košarko težki ne samo v Sloveniji, temveč po vsej Evropi, vendar sem pripravljen delati za dobro kluba in ga vrniti na vrh, kamor sodi," je uvodoma dejal Slobodan Subotić.

Glede članske ekipe Uniona Olimpije, ki bo tudi v prihodnji sezoni nastopala v evroligi, je Subotić prepričan, da je trenutno možno oblikovati dobro ekipo za relativno malo denarja. "Zadnje leto, ko nisem počel nič posebnega, sem dobil ogromno prošenj igralcev, če jim lahko uredim oziroma priskrbim kakšen klub. Na tržišču je veliko dobrih igralcev, ki so pripravljeni igrati za precej manj denarja kot pred leti. Seveda jih bo treba prepričati in dokazati, da je Union Olimpija zdrava sredina, kjer je možno z delom in trudom narediti rezultat. Med temi prostimi igralci je tudi precej Slovencev," pravi Subotić.

Slobodan Subotić
Slobodan Subotić FOTO: Damjan Žibert

Subotić, ki je bil med letoma 2001 in 2003 selektor slovenske reprezentance, je kariero igralca zaključil leta 1993. Nato se je posvetil trenerskemu delu, predvsem v Grčiji, kjer je vodil vse atenske in solunske klube. V Olympiacosu je nekaj časa opravljal tudi funkcijo direktorja kluba, v zadnjem obdobju pa je deloval v italijanski in hrvaški ligi.

Predsednik kluba Jani Möderndorfer je glede odhoda Janeza Rajglja, ki je v Union Olimpijo prišel julija 2010, povedal: "V začetnem obdobju je imel pomembno vlogo v klubu in naredil je nekaj dobrih del. A naše poti so se nato razšle, zato smo mu odvzeli pooblastila in na njegovo mesto postavili Slobodana Subotića, za katerega sem prepričan, da ima dovolj znanja in volje za delo v klubu."

Predsednik Möderndorfer je še povedal, da Rajgelj ostaja v klubu do 1. julija, ko se mu izteče pogodba, na vprašanja glede finančnega stanja kluba pa v številkah ni odgovarjal. Tako ni izdal niti višine dolga kluba, "ki ostaja v sanaciji še vsaj dve leti, v katerih se bodo odplačevali dolgovi", niti vsaj približnega proračuna za prihodnjo sezono.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mv1
09. 05. 2012 08.18
+1
Pa saj je med vrsticami vse povedal. Olimpija se zanaša na to, da bo pripeljal kakšnega igralca zastonj. Ker to je vsa poanta in logika. Pa ne samo Olimpje in športnih klubov, tudi podjetij. Če si zastonj si dober, če nisi te pa pluvajo in se te hočejo na vsakem koraku znebiti.
Branimir123
08. 05. 2012 19.29
-1
a on se ma za slovenca to pa je fail
edu
08. 05. 2012 20.05
+4
vseno bolj govori kot nekateri, ki so še dlje v sloveniji in živijo na račun drževljanstva tako da ....
VW ?ešky
08. 05. 2012 20.55
-1
askirok
08. 05. 2012 19.13
+3
jan990
08. 05. 2012 19.12
+0
ko je iz kluba odšel zmago sagadin se je začela rušiti pravljica
Tonček Balonček
08. 05. 2012 19.21
-5
ko ti klubi dobijo toliko kreditov, s čim jih banka zavaruje? KAo lahko nek klub brez denarja in premoženja, zapufan in dolžan igralcem za par let nazaj, sploh dobi še kakšen kredit? TA Subotić bo itak Olimpijo pokopal do konca, s ega spomnim še več kot 30 let nazaj, ko je služil vojsko v isti kasarni kot jaz, že takrat je imel golfa, parkiranega kar pred vojašnico, delal se je frajerja 100 na uro, nihče mu ni nič hotel ne mogel!
Zverck
09. 05. 2012 17.32
-1
ja glih k je sagadin pršu v Olimpijo se je začela rušiti pravlica, on je zahtevu takrat od vodstva da ima proste roke pri izbiri igralcev, zato pa je tok zapufu Olimpijo, ko je sagadin prpelu nevem kere hude igralce za katere skor da ni blo dnarja, in od takrat dalje se Olimpija vleče iz teh rdečih številk, lahko samo rečem....NE rabmo več Sagadina pr Olimpiji, kr nej ostane pr Heliosu pa nej se še tm zapufa če upa