Košarka

VIDEO: Slovenci z nestrpnostjo čakajo uvod košarkarskega EP proti Poljski

Helsinki, 29. 08. 2017 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
S.M./T.V./M.J.
Komentarji
1

Slovenski košarkarji so na prizorišču EP, ki se začne v četrtek. Dvanajsterica izbrancev se, kljub temperaturni razliki petnajstih stopinj v primerjavi z Ljubljano, na Finskem dobro počuti. Na prizorišču je tudi naša novinarska ekipa. Večnamenska dvorana, največja na Finskem, ki lahko sprejme dobrih 12 tisoč navijačev, je že pripravljena.

Igor Kokoškov
Igor Kokoškov FOTO: Miro Majcen
Selektor Igor Kokoškov se je elegantno izognil vprašanjem okoli medalje, ki jo po tihem pričakujejo tako igralci kot slovenska javnost.
Prvo tekmo, ki bo zaradi časovne razlike z Istanbulom oziroma Tel Avivom, kjer ob Cluju potekajo še predtekmovalni boji, tudi prva na jubilejnem 40. EP bo igrala v četrtek ob 12.30 proti Poljski. Prenos na Kanalu A in VOYO.

"To so namigovanja medijev in javnosti. Mi se z medaljo ne obremenjujemo, saj smo profesionalci in želimo zmagati na vsaki tekmi. Če nam bo to uspelo, jo bomo na koncu zagotovo osvojili, a do tam je še dolga pot," pravi Kokoškov in nadaljuje: "Gremo tekmo po tekmo. Najprej nas čaka Poljska, nato Finska ... in tako naprej. Ko bomo opravili s prvim tekmecem, bomo razmišljali o naslednjem."

"Najbolj pomembno je, da smo imeli v času priprav optimalne pogoje za delo, predvsem pa, da so vsi igralci ostali zdravi. Razen manjše poškodbe Vlatka Čančarja smo jo odnesli brez hudih odpovedi, ki se jim mnoge druge reprezentance niso mogle izogniti," dodaja Kokoškov.

Slovenske barve na EP bodo zastopali: Goran Dragić, Luka Dončić, Aleksej Nikolić, Matic Rebec, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Edo Murić, Vlatko Čančar, Saša Zagorac, Anthony Randolph, Gašper Vidmar in Žiga Dimec.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
30. 08. 2017 10.09
-9
Enako bo kot pri odbojki. Yugovića Dončić in Dragić sta edina kaj vredna. V ekipi ni centra. Če se lahko nabavi tujce za reprezentanco, naj nabavijo Shaquila O'Neala. Čeprav je v penziji, je še vedno vsaj 10x boljši od vsakega centra, ki ga imamo mi.