Košarka

VIDEO: Harden razočaral, ostroge pa tudi brez Parkerja in Leonarda z visoko zmago v finale zahoda

Houston, 12. 05. 2017 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Košarkarji San Antonio Spurs so finalisti zahodne konference končnice lige NBA, v polfinalu so s 4:2 v zmagah izločili Houston Rockets. Na šesti tekmi so ostroge visoko slavile v Houstonu (114:75), izkazal se je LaMarcus Aldridge s 34 točkami. James Harden je dosegel 10 točk ob slabem izkoristku meta.

Petkratni prvaki lige so v boju na štiri zmage v Teksasu pred 18.500 gledalci dobili šesto tekmo dvoboja s 114:75 ter se bodo za v boju za finale lige NBA pomerili s prvimi favoriti za šampionski naslov, Golden State Warriors. Čeprav so ostroge nastopile brez poškodovanih prvega zvezdnika ekipe Kawhija Leonarda in francoskega veterana Tonyja Parkerja, niso imele nobenih težav z gostitelji. Na poti do 13. nastopa v konferenčnem finalu je blestel zlasti LaMarcus Aldridge s 34 točkami in 12 skoki, Jonathon Simmons je k zmagi dodal 18 točk.

Aldridge, ki drugo sezono nosi dres San Antonia, se je po šestih poskusih prvič prebil v finale zahoda. "Res se je izkazal. Zahteval žogo, iskal dobre položaje za met, pobiral žogo pod obročema, za nameček pa je še zelo, zelo dobro podajal žogo soigralcem. V bistvu je vodil našo igro," je po tekmi Aldridgea pohvalil trener ostrog Gregg Popovich. "Danes sem bil morda malo več pri žogi, zato sem imel več priložnosti, da napolnim koš. Skušal sem nadzorovati igro, najti pravi ritem in ga zadržati celotno tekmo. Menim, da mi je kar uspelo," pa je dejal Aldridge.

San Antonio je že ob polčasu vodil za 19 točk in ni popustil do konca. Zdaj bo prvič zaigral v finalu zahodne konference vse od leta 2014, ko je osvojil šampionski naslov. Prva tekma z Golden State Warriors bo na sporedu v nedeljo.

Prvi strelec Houstona je bil Trevor Ariza z 20 točkami, kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP) James Harden pa je po sinočnji predstavi izgubil vse možnosti, da bi osvojil laskavi naslov, saj je dosegel le deset točk pri metu 2:11, preden je zaradi osebnih napak predčasno končal tekmo.

Trener San Antoinia Gregg Popovich.
Trener San Antoinia Gregg Popovich. FOTO: Reuters

Izid:
zahod:
Houston Rockets - San Antonio Spurs 75:114
San Antonio se je uvrstil v konferenčni finale s 4:2 v zmagah

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.