Košarka

VIDEO: 'Rakete' z novo zmago kraljujejo na vrhu zahodne konference, poseben mejnik za Simmonsa

Houston, 16. 03. 2018 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Houston Rockets so v noči na petek v severnoameriški poklicni košarkarski ligi NBA vknjižili novo pomembno zmago v boju za končno prvo mesto v zahodni konferenci, ki bi jim v končnici prineslo določene 'ugodnosti'. Tokrat je padel Los Angeles Clippers z izidom 101:96. Poseben mejnik pa je med novinci uspel 21-letnemu Benu Simmonsu (Philadelphia).

Ben Simmons je bil s 13 točkami, 12 podajami in 10 skoki eden od najzaslužnejših posameznikov za zmago Philadelphie nad New Yorkom s 118:110. To je bil zanj že osmi trojni dvojček, kar ga na večni lestvici novincev s tovrstno statistiko uvršča na izjemno drugo mesto, kjer je prehitel celo legendarnega Magica Johnsona

Houstonu 'pole position' na zahodu
Košarkarji Houstona so si z novo zmago - tokrat je padel Los Angeles Clippers s 101:96 - že zagotovili vodilni položaj v zahodni konferenci, kar jim bo v sami končnici prineslo nekoliko boljše izhodišče pred tekmeci. Znova je blesetel nihče drug kot James Harden, ki se je ustavil pri 24 točk, točko manj pa je prispeval Eric Gordon.

Prvo ime Houstona James Harden je tudi v dvoboju z Los Angeles Clippers prispeval levji delež k zmagi svojega moštva.
Prvo ime Houstona James Harden je tudi v dvoboju z Los Angeles Clippers prispeval levji delež k zmagi svojega moštva. FOTO: AP
Čeprav so v taboru 'raket' zadovoljni s potekom sezone, je jasno, da bo Harden in druščina merila visoko tudi v končnici. "To je zgolj prvi del opravljene naloge, zdaj si želimo še več. Imamo odlično moštvo, ki je zmožno zmagovati tudi v končnici, kjer bodo tudi naši tekmeci dvignili raven svoje pripravljenosti. Toda tudi mi bomo pripravljeni za nove zmage," je po potrditvi prvega mesta na zahodu za uradno klubsko spletno stran Houstona dejal izjemni ostrostrelec James Harden. 

Portland nadaljuje zmagoviti niz
Veliko je obetal dvoboj aktualnih podprvakov iz Clevelanda na gostovanju pri Portlandu, moštvu, ki v zadnjem obdobju igra odlično košarko in zmaguje. Tudi tokrat košarkarji Portlanda niso razočarali svojih privržencev, saj so LeBrona Jamesa in druščino premagali s 113:105.

Liga NBA, izidi:
Indiana Pacers - Toronto Raptors 99:106
New York Knicks - Philadelphia 76ers 110:118
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 117:129
Houston Rockets - Los Angeles Clippers 101:96
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 110:111
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 98:93
Denver Nuggets - Detroit Pistons 120:113
Utah Jazz - Phoenix Suns 116:88
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 113:105

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.