Košarka

VIDEO: Potočnik: Igrali, kot da bi imeli zvezane noge in roke

Ljubljana, 15. 10. 2015 08.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G./T.K.
Komentarji
6

Trener ljubljanske Olimpije Gašper Potočnik je bil po razburljivi tekmi prvega kroga evropskega pokala razumljivo zadovoljen z zmago svojih varovancev, a se mladi trener zmajev zaveda, da bo v prihodnje treba popraviti veliko stvari v obrambi.

"Na koncu smo srečno zmagali. To je edino, kar šteje, igra se bo hitra pozabila. Vsekakor se moramo pogovoriti o tem - glede na to, da smo tri dni govorili -, kako moramo odigrati, in se vsaj prvi polčas tega nismo držali," je po tekmi za našo televizijo povedal trener Olimpije Gašper Potočnik, ki priznava, da želje in motivacije njegovim varovancem ni manjkalo, a v obrambi preprosto niso bili pravi. "Ne morem reči, da ni bilo želje in motivacije, ti sta zagotovo bili na visokem nivoju, a vendar je izgledalo, kot da imamo zvezane noge in roke. V obrambi enostavno nismo funkcionirali," je še dodal v pogovoru takoj po koncu tekme in priznal, da je zmaje tokrat reševal odličen napad: "Na srečo smo skozi celotno tekmo bili razpoloženi v napadu, kar nam je na koncu prineslo uspeh."

Potočnik je povedal, da jih je tokrat rešil učinkovit napad.
Potočnik je povedal, da jih je tokrat rešil učinkovit napad. FOTO: Damjan Žibert

Prva tekma v novi sezoni evropskega pokala je pokazala tudi, kakšne so razlike med omenjenim tekmovanjem in ligo ABA. "Predvsem je ta ekipa Trenta bistveno bolj atletska kot ekipe, s katerimi smo igrali v ligi ABA. Na to se bomo morali navaditi, večinoma se v evropskem pokalu vse skupaj igra veliko hitreje. Tukaj imamo nekaj problemov, predvsem z atletsko, fizično igro, a vsaka tekma bo šola za nas in verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši," je zaključil Potočnik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User792410
15. 10. 2015 13.46
Potrebno je samo pošlihtat v glavah pa bo ! Včeraj so se skoraj četrtino in pol matrali, da so prišli do +10, potem pa so v eni sami minuti zapravili vso težko prigarano prednost in le srečnemu razpletu se lahko zahvalijo za zmago, ki pa je gledano celoto popolnoma zaslužena ! Trenerju priporočam, da do popolnosti izpili igro za met iz razdalje, kajti v ekipi ima kar nekaj pravih ostrostrelcev in prav v tem elementu igre lahko Olimpija to sezono gradi prednost pred tekmeci, seveda pa je najbolj pomemben dejavnik zmage dobra obramba !
tedo41LUQmedo
15. 10. 2015 10.08
+2
"a se mladi trener zmajev zaveda, da bo v prihodnje treba popraviti veliko stvari v obrambi." Klasika, za slovensko košarko je važna samo obramba, nič se ne gleda na napad. ------- Avtor članka, spet napaka pri pridevniku, kot vedno tukaj - prav je "mlad trener", saj Olimpija nima veliko glavnih trenerjev, da bi se jih razvrščalo po starosti in za to uporabljalo vrstne pridevnike.
rossonero.acm
15. 10. 2015 14.53
Pa skok tud manjka...sej bo...s takim proračunom še kr ok igrajo...
jf13815
15. 10. 2015 09.29
+1
A rezultat pa je tak tezko napisat??
Barbarezo
15. 10. 2015 09.37
+1
rossonero.acm
15. 10. 2015 09.12
+1
Dobra tekma!!