Košarka

VIDEO: Poškodovan, a še vedno v središču pozornosti: evroliga se je na poseben način priklonila Luki Dončiću

Madrid, 16. 03. 2018 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski čudežni deček Luka Dončić z velikimi koraki stopa med legende evropske košarke. V svoji kratki karieri je presegel že mnogo mejnikov, nov poklon njegovi zrelosti in kakovosti pa mu je pripravila evroliga, ki je o 19-letnem Ljubljančanu posnela slabe pol ure dolg dokumentarni film.

Luka Dončić je tako stopil ob bok Sergia Llulla, Dimitrisa Diamantidisa, Vasilisa Spanulisa, Nanda De Coloja ali Željka Obradovića, skratka največjih zvezdnikov evropske košarke, o katerih je evroliga v preteklih sezonah posnela dokumentarce. Lani so ti filmi, ki si jih je mogoče ogledati na Youtubu ali spletni strani evrolige, dosegli 20 milijonov gospodinjstev in imeli več kot milijon ogledov.

Evroliga je dokumentarni film o Luki Dončiću naslovila "Prihodnost je zdaj", v njem pa bivši trenerji, soigralci, prijatelji in sorodniki pripovedujejo zgodbe o razvoju in trnovi poti od nadebudnega fanta, ki je bil zaljubljen v košarkarsko žogo, do zvezdnika, na katerem sloni igra slovitega Real Madrida. Ob koncu filma se mlademu Ljubljančanu priklonijo tudi takšni zvezdniki, kot so Sergio Llull, Vasilis Spanulis in Željko Obradović.

Slovenski čudežni deček evropske in svetovne košarke Luka Dončić je znova v središču pozornosti.
Slovenski čudežni deček evropske in svetovne košarke Luka Dončić je znova v središču pozornosti. FOTO: AP
"Praktično se ga ne spomnim brez žoge v rokah. Tudi ko je zunaj deževalo, je bil on na igrišču in metal na koš. Tedaj sem vedel, da bo postal košarkar," je med drugim povedal njegov dedek David Stonič. Mama Mirjam Poterbin se spominja, kako ga je morala tudi po večkrat na dan peljati na treninge. "Prosil me je, naj pokličem trenerja, češ da bi on rad treniral še s kakšno drugo skupino," je povedala Mirjam Poterbin, njegova babica Milena Poterbin pa je dodala: "Že kot majhen je bil zelo prijazen, zelo sočuten, skratka krasen fant."

O Dončićevih začetkih pri Real Madridu je govoril direktor mladinskih selekcij Pablo Sanudo. "Ko je Luka prišel v Madrid, smo ga povabili na turnir v Vitorio in tam je hitro vsem postalo jasno, kakšen talent je. Pri svojih letih, in bil je mlajši od večine, je z lahkoto izstopal. Na prvi tekmi je dosegel okoli 20 točk, imel še veliko skokov in podaj, tako da smo ga nato takoj vključili v sistem." Sanudo s sodelavci ugotavlja, da gre pri Dončiću za mešanico igre, ki so jo gojili Dražen Petrović, Dejan Bodiroga in Toni Kukoč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GlavniModerator
16. 03. 2018 10.50
+9
Castrum
16. 03. 2018 10.24
+16
Neverjeten! Bodoči Nr.1 v NBA!