Košarka

VIDEO: Okorn: Ko smo bili v naletu, smo priložnost zapravili

Ljubljana, 13. 10. 2016 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š.
Komentarji
0

Union Olimpija je evropsko sezono začela s pričakovanim porazom proti ruski ekipi Lokomotiv (72:64). Ljubljančani so odigrali dobro tekmo proti zvenečemu nasprotniku, a na koncu je izkušenejši nasprotnik le prišel do zmage. Zmaji so imeli zahtevno delo, saj je v goste prišel lanski udeleženec zaključnega turnirja Evrolige.

Več videovsebin
  • Mirko Mulalić po porazu proti Kazanu
    02:19
    Mirko Mulalić po porazu proti Kazanu
  • Gašper Okorn po prvi tekmi v Evropskem pokalu
    02:31
    Gašper Okorn po prvi tekmi v Evropskem pokalu
Gašper Okorn
Gašper Okorn FOTO: Damjan Žibert
Košarkarji Uniona Olimpije so odigrali drugi tekmo v svojem starem in zdaj začasnem domu v Tivoliju. Potem ko so pred dnevi prvič zmagali v regionalnem tekmovanju, ligi ABA proti črnogorskemu Mornarju, so imeli danes precej težje delo, saj je v goste prišel močan ruski klub, lanski udeleženec zaključnega turnirja Evrolige. "Čestitke Lokomotiv Kubanu za zmago v Ljubljani. Žal mi je, saj obstaja občutek, da je bil Lokomotiv zrel za poraz. Nek tak občutek obstaja, a po drugi strani, ko so bili v težavah so odgovorili s svojo kvaliteto. Tri prelomnice vidim na današnji tekmi, prva ob koncu polčasa, ko se je začelo s tistim težkim metom s sireno, potem prelahko doseženih plus sedem točk Kubana do polčasa. V drugem delu pa smo dvakrat prišli zraven, a potem pri 54:52, ko smo bili v naletu, smo priložnost zapravili. Dokazali so svojo kvaliteto. Nič nimam za očitati svojim igralcem, saj mislim, da smo v obrambi in skoku odigrali solidno. Vseeno, ne smemo si dovoliti, da naredimo zgolj sedem osebnih napak v enem polčasu. Morali bi odigrati bolj agresivno v obrambi in v napadu moramo na tem nivoju bolj natančno izvajati postavljanje napad, gibanja itd," je po porazu proti Rusom povedal trener Uniona Olimpije Gašper Okorn.

Fotis Katsikaris
Fotis Katsikaris FOTO: AP

"Zagotovo ni bila najboljša tekma. Vse to je dokaj normalno za nas, saj smo popolnoma nova ekipa. To je bila naša prva uradna tekma. Še vedno se učimo, ampak pomembno je predvsem, da smo zmagali. Nismo še dovolj na nivoju v napadu, zgrešili smo tudi veliko odprtih metov. Nekaj mojih igralcev je bilo preveč nervoznih, saj smo potrebovali zmago. Čestital bi tudi Unionu Olimpiji, saj igra dobro košarko. Bili so nevarni vse do zadnjih minut," pa je po zmagi v Tivoliju povedal trener ruske ekipe Fotis Katsikaris.

Union Olimpijo naslednji evropski dvoboj čaka čez en teden, ko se bo v gosteh pomerila z Ulmom (v skupini D sta še Hapoel iz Jeruzalema in Valencia), že ta petek pa bo v državnem prvenstvu gostovala na Polzeli, v nedeljo pa v ligi ABA v Beogradu pri Partizanu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.