Košarka

VIDEO: Miami boljši od Los Angelesa, Goran Dragić znova odličen

Miami, 17. 03. 2018 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo košarkarske lige NBA Miami Heat je premagalo Los Angeles Kings z 92:91. Znova je bil odlično razpoložen slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je v 31 minutah dosegel 30 točk, pet skokov in dve podaji ter bil s tem znova najuspešnejši član vročice. Za jezernike je Julius Randle prispeval 25 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Goran Dragić
Goran Dragić FOTO: AP

Košarkarji Miami Heat so v noči na soboto gostovali pri Los Angeles Lakers in v Staples Centru zmagali z 92:91. Znova je bil odlično razpoložen slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je v 31 minutah dosegel 30 točk, pet skokov in dve podaji ter bil prvi mož vročice. Za jezernike je Julius Randle prispeval 25 točk. Dragić je dosegel 30 točk, vključno z odločilnim košem za vodstvo v zadnjih sekundah tekme, s katerim je vročici prinesel pomembno zmago, prvo na gostovanjih po devetih zaporednih porazih. "Težko je bilo igrati v gosteh, a danes so se končno tudi nam nasmehnili košarkarski bogovi," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik lige NBA. Kelly Olynyk je k zmagi dodal 17 točk, James Johnson 12, Bam Adebayo pa 11 točk in osem skokov. Zmaga v gosteh za Miami pomeni, da je ta čas v boju za končnico na skupnem sedmem mestu vzhodne konference, izenačen z Milwaukee Bucks. Slednji so odigrali sicer dve tekmi manj kot Miami. Naslednja tekma vročico čaka v ponedeljek, ko bodo Dragić in soigralci na domačem terenu gostili Denver Nuggets, ki se tako kot Miami na vzhodu borijo za nastop v končnici v zahodni konferenci. Branilci naslova Golden State Warriors so na domačem parketu s 93:98 izgubili proti Sacramento Kings, ob tem pa so tik pred tekmo izvedeli, da so za dva tedna izgubili še Kevina Duranta. S porazom so v dvoboju s Houstonom skoraj že zapravili možnosti za prvo mesto zahodne konference po rednem delu lige. Končnica prvenstva NBA se bo začela 14. aprila.

Russell Westbrook
Russell Westbrook FOTO: AP

Za kralje je Buddy Hield dosegel 22 točk in popeljal Sacramento do zmage nad oslabljenimi bojevniki, ki so igrali tudi brez poškodovanih Stephena Curryja in Klaya Thompsona. Že pred tekmo se je seznamu poškodovanih pridružil še Durant, ki ima počena rebra in ga naslednja zdravniška ocena čaka čez 14 dni. Najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA je to sezono šesti strelec prvenstva s povprečjem 26,6 točke na tekmo. Ob tem ima Durant še 6,8 skoka, 5,4 podaje in 1,9 blokade na tekmo. Bojevnikom so se po porazu na drugem mestu lige pridružili vodilni z vzhodne konference, Toronto Raptors, ki so prišli do enajste zaporedne zmage, potem ko so po podaljšku s 117:115 premagali Dallas. DeMar DeRozan je dosegel 29 točk, vključno s košem 53,1 sekunde pred iztekom podaljšane igre, ki je odločil tekmo v prid gostiteljev.

Drugouvrščena ekipa vzhoda Boston Celtics je z 92:83 v gosteh premagala Orlando Magic. Philadelphia 76ers so po preobratu s 120:116 doma premagali Brooklyn Nets, potem ko jim je proti koncu tekme uspel delni izid 7-1. Russell Westbrook je dosegel še četrti zaporedni trojni dvojček in popeljal Oklahomo do zmage nad Los Angeles Clippers s 121:113.

Izidi:
Orlando Magic - Boston Celtics                83:92
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets           120:116
Toronto Raptors - Dallas Mavericks           122:115 (podaljšek)
Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 121:113
Golden State Warriors - Sacramento Kings      93:98
Los Angeles Lakers - Miami Heat               91:92
(Goran Dragić 31 minut, 30 točk, 5 skokov, 2 podaji za Miami)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
17. 03. 2018 17.50
+1