Košarka

VIDEO: Luka Dončić igralec tekme s fantastičnim indeksom, Real pa do stotice in evroligaške zmage

Madrid, 24. 10. 2017 22.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 3. krogu košarkarske Evrolige je Real Madrid gostil Olimpio iz Milana. Na tekmi, kjer sta moštvi pozornost bolj posvečali napadu kot obrambi, je blestel Luka Dončić. Madridčani so zmagali (100:90), 18-letni Ljubljančan pa je imel (znova) najboljši statistični indeks na tekmi (41), dosegel je 27 točk in bil izbran za igralca tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Madridski Real ni prav mirno pričakoval Olimpie iz Milana v 3. krogu Evrolige. Številne poškodbe so razredčile vrste Madridčanov, na seznamu poškodovanih je zaradi poškodbe rame tudi slovenski reprezentant Anthony Randolph. V milanskem moštvu znova ni bilo Zorana Dragića, ki išče novo sredino.

Trener Reala Pablo Laso je v začetno peterko seveda postavil tudi Luko Dončića, ki se mu je oddolžil z dobro uvodno četrtino: V osmih minutah igre je dosegel 10 točk. Tekma je bila zelo odprta, moštvi nista veliko pozornosti posvečali obrambi, zato tudi ni presenetljiv izid ob polčasu: 54:54. Slovenski reprezentant je v drugi četrtini odigral le tri minute, ob polčasu je zbral 12 točk in še po tri skoke in podaje.

Luka Dončić je dosegel 27 točk, kar je izenačitev njegovega najboljšega dosežka v Evroligi, s fantastičnim statističnim indeksom (41) je bil izbran za igralca tekme.

Dončić najboljši igralec tekme
Komaj 18-letni zvezdnik Reala je nato prevzel vajeti v svoje roke v tretji četrtini, ko je dosegel kar 14 točk in po njegovi zaslugi je Real prišel do najvišje prednosti na tekmi (74:60), pred zadno četrtine je Milano zaostajal za sedem točk. V zadnji četrtini je Real vzdržal vse napade gostov in dosegel stotico, baletnik ostajajo neporaženi po treh krogih Evrolige.

Dončić je do menjave v zadnji četrtini dosegel 27 točk, kar je izenačitev njegovega osebnega evroligaškega strelskega dosežka, nato ga je Laso potegnil na klop slabih sedem minut pred koncem tekme, 18-letni košarkar pa se je nato na parket vrnil štiri minute kasneje. Do konca ni več dosegel koša, je imel pa zato znova fantastičen statistični indeks (41), kar mu obeta izbor v najboljšo peterko kroga, zanesljivo bo tudi med kandidati za igralca kroga. Bil je izbran tudi za igralca tekme , bil je tudi najboljši strelec srečanja (27 točk: 5/9 za dve, 2/5 za tri, 11/12 prosti meti), v statistiko je dodal še osem skokov, pet podaj in tri ukradene žoge v 28:25 igre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid:
Real Madrid - Olimpia Milano 100:90
(Luka Dončič: 27 točk, 8 skokov, 5 asistenc in 3 ukradene žoge v
27:25 minute za Real, Anthony Randolph ni bil v postavi Reala)
(Zoran Dragić ni bil v postavi Milana)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Car 1976
25. 10. 2017 10.30
+1
Vsaka mu cast. Bravo
Trend01
25. 10. 2017 08.41
+0
Morda se bo slišalo nekoliko prepotentno, a fant me vse bolj in bolj spominja na Magica. Magic Earvin Johnson. Koše daje, ko želi in/ali je potrebno. Razigrava soigralce non-stop in skače. Luka "Magic" Dončić! Ma, fant lahko igra skoraj na vseh položajih.
AlanTuring
25. 10. 2017 09.13
Men pa zadnje čase, ko ga gledam spominja na stil igre Klay Thompsona ali pa Evan Fournier z te trojke in kdaj leti noter na polaganje ali zabijanje. Magic je bil bolj "show" za to kakšne asistencije je dajal če hočeš videt asistencije od Magica si poglej Tedosica v NBA sam, da Teo pa ni tak eksploziven igralec kot Magic, sploh ni tip igralca da bi šel na zabijanje ali polaganje razen to, da meče iz razdalje.
AlanTuring
25. 10. 2017 08.37
Če bo nadaljeval z takšno igro z 15+ točke, nad 5 asistencami in nad 5 skoke vsako tekmo bo letos MVP sam je pa odvisno spet do kje bo Real Madrid prišel v Evroligo..trenutno igrajo zelo dobro glede na to, da ni Llull sem res presenečen, da se ne opazi njegova odsotnost, prej se opazi da ni Randolpha ali pravega centra.
Martin Riggs
25. 10. 2017 07.13
+2
Z lahkoto igra Luka. Še Petrovič ni imel takega talenta.