Košarka

VIDEO: Jaka Blažič mesec dni po velikem slavju v Carigradu: Bilo je kratko, a sladko

Andorra, 28. 10. 2017 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./S.M.
Komentarji
0

Slovenski košarkarji so z osvojitvijo zlate kolajne na letošnjem evropskem prvenstvu na Finskem in v Turčiji postavili največji mejnik v zgodovini slovenskega športa. Dober mesec dni po velikem slavju v Carigradu je za našo televizijo spregovoril eden od junakov izbrane vrste Jaka Blažič, ki je med drugim poudaril, da bo dvomesečno poletno dogajanje pred, med in po EP ohranil v večnem spominu.

Več videovsebin
  • Jaka Blažič o novemu selektorju Radu Trifunoviću
    01:31
    Jaka Blažič o novemu selektorju Radu Trifunoviću
  • Blažič: Na vsaki tekmi potrditi, kdo je najboljši v Evropi
    00:44
    Blažič: Na vsaki tekmi potrditi, kdo je najboljši v Evropi
  • Blažič pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo
    00:46
    Blažič pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo
  • Iz 24UR: Jaka Blažič o slavju v Carigradu, klubskih željah, kvalifikacijah za SP ...
    02:03
    Iz 24UR: Jaka Blažič o slavju v Carigradu, klubskih željah, kvalifikacijah za SP ...

Da so zlati slovenski košarkarji po fantastičnem podvigu na septembrskem evropskem prvenstvu postali pravi prijatelji, je v obširnem intervjuju novinarki POP TV-ja Sanji Modrić priznal tudi 27-letni Blejčan Jaka Blažič.

Bilo je kratko, a sladko. Na žalost nismo imeli veliko časa za slavje, toda verjamem, da bomo imeli še kdaj podobno priložnost za rajanje z našimi neverjetnimi navijači. Jaka Blažič, košarkar MoraBlanc Andorre in slovenski reprezentant


Eden od junakov velikega slavja sredi Carigrada pred dobrim mesecem dni, ko so si varovanci nekdanjega selektorja Igorja Kokoškova na izjemen način pokorili vso Evropo, je poudaril, da je naslov evropskega prvaka zelo močno vplival na odličen začetek nove klubske sezone pri večini slovenskih reprezentantov.
"Tudi sam sem odlično vstopil v novo sezono, saj so mi odlične igre na evropskem prvenstvu dale nov zagon. S prihodom v MoraBanc Andorro sem morda res storil korak nazaj v želji, da bi storil dva naprej. Odločitev je bila pravilna, saj igram odlično in predvsem veliko. Trener mi povsem zaupa, v prejšnjih klubih sem bil v vlogi 'jokerja' s klopi za igro v obrambi, zdaj pa imam veliko odgovornost tudi v napadu, kar mi zelo ustreza," je o uspešnem uvodu v novo sezono dejal nekdanji košarkar Slovana, Uniona Olimpije, beograjske Crvene Zvezde in španske Baskonije.

Jaka Blažič je s prihodom v MoraBlanc Andorro naredil pametno potezo.
Jaka Blažič je s prihodom v MoraBlanc Andorro naredil pametno potezo. FOTO: Twitter

Blažič priznava, da marsikomu še vedno ni povsem jasno, kako velik podvig je uspel Goranu Dragiću in druščini: "Na žalost so nas takoj po končanem evropskem prvenstvu čakale nove klubske obveznosti, tako da nismo imeli veliko časa za proslavitev lovorike. Lahko bi dejal, da je bilo kratko, a sladko. Evforija se je dokaj hitro polegla, spomini pa ostajajo, oziroma bodo ostali za vedno," se je v noro poletno obdobje z nepozabnimi spomini vrnil nasmejani Jaka, ki je vesel ohranitve pogostih stikov s kolegi iz reprezentance. "Da, ohranjamo kar pogoste stike prek priljubljenega družbenega omrežja 'WhatsApp', kjer v vlogi MVP-ja izstopa najmlajši Luka Dončić, ki nas vedno znova preseneti s kakšno lepo fotografijo ali videom. To le potrjuje, da smo postali izjemna 'klapa', ki diha kot eno. Verjamem, da bomo tako dobri prijatelji ostali tudi v prihodnje."

Spor med Mednarodno košarkarsko zvezo FIBA in Združenjem evropskih klubov pod okriljem ULEB-a ne koristi nikomur, poudarja Blažič. "V reprezentančnih akcijah bi morali igrati vsi najboljši košarkarji. Ali pa vsaj večina, tako pa izgubljamo vsi - reprezentance, košarkarji in naposled navijači po vsej Evropi. Upam in verjamem, da se bodo do začetka kvalifikacij za svetovno prvenstvo stvari razčistile do te mere, da bomo na zbor prišli vsi, ki si dejansko želimo nastopiti v prihajajočih kvalifikacijah."


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.