Košarka

VIDEO: Dragićeve mojstrovine premalo za zmago vročice: 'Nočem imeti sezone, ki bi bila enaka lanski'

Miami, 29. 10. 2017 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA v domači dvorani gostili Boston Celtics, ki so na krilih Kyrieja Irvinga zmagali s 96:90. Irving je devet od svojih skupaj 24 točk dosegel v zadnjih dobrih dveh minutah tekme in pomagal Bostonu do četrte zaporedne zmage. Slovenski košarkar Goran Dragić je bil z 22 točkami prvi strelec vročice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Goran Dragić je bil znova najboljši strelec Miamija, a ni uspel preprečiti tretjega poraza na peti tekmi letošnje sezone.
Goran Dragić je bil znova najboljši strelec Miamija, a ni uspel preprečiti tretjega poraza na peti tekmi letošnje sezone. FOTO:

Vročica je sicer še četrto tekmo zapored igrala brez enega ključnih članov moštva Hassana Whitesida, ki ima poškodovano koleno, in za zdaj še ni znano, kdaj se bo vrnil na parket.  Miami je vpisal še drugi zaporedni poraz. Kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić ni bi zadovoljen, kako se je tekma razpletla, ter se je jezil na soigralce in jih skušal motivirati: "Nočem imeti sezone, ki bi bila enaka prejšnji, ko smo šele na koncu, ko je bilo že prepozno, dojeli, kako moramo igrati. Na teh tekmah zdaj se pripravlja preboj v končnico, zato moramo zdaj igrati zelo čvrsto, ker je zdaj to pomembno."

Miami se je z Dragićevo pomočjo v končnici tekme, manj kot dve minuti pred koncem, približal le na dve točki zaostanka (86:88), a je nato udaril Irving s svojimi akrobatskimi vložki in morebitni preobrat je šel po zlu. Miami bo tudi naslednjo tekmo igral pred domačimi navijači, saj v ponedeljek v goste na Florido prihajajo Minnesota Timberwolves.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

James in druščina praznih rok iz 'Big Easyja', trojni dvojček Westbrooka
Hladen tuš so doživeli tudi lanski finalisti lige NBA Cleveland Cavaliers, ki jih je na svojem igrišču povsem nadigrala ekipa New Orleans Pelicans s 123:101. V ospredju pri pelikanih je bil DeMarcus Cousins s trojnim dvojčkom - 29 točkami, 12 skoki in 10 podajami. Izkazala sta se tudi Anthony Davis s 30 točkami in 14 skoki ter Jrue Holiday z 29 točkami. "Uživam, ko zmagujem, ali vi morda ne? Če bomo tako igrali vsak večer, bomo imeli zelo dobre možnosti postati takšno moštvo, kot si želimo biti," je bil po koncu tekme dobro razpoložen Cousins. Veliki zvezdnik Clevelanda LeBron James je ostal v senci z 18 točkami, prvi strelec konjenikov je bil Kevin Love s 26 točkami.

Košarkarji Chicago Bulls so bili na domačem parketu povsem nemočni proti razigrani zasedbi Oklahoma City Thunder, ki je slavila s 101:69. Najkoristnejši igralec (MVP) lige Russell Westbrook je vpisal trojni dvojček, pri zmagi je sodeloval z 12 točkami, s 13 skoki in 13 podajami. Westbrook je postal prvi košarkar v zgodovini NBA, ki je trojni dvojček dosegel na tekmah proti vsem ekipam lige NBA. Moštvo Detroit Pistons je Los Angeles Clippers prizadejalo prvi poraz v sezoni s 95:87. Košarkarji Clippers so pet minut pred koncem tretje četrtine vodili s 70:57, a so nato povsem popustili. V zadnji četrtini so imeli porazen met iz igre 7:34. Clippers so v razvrstitvi zahodne konference zdrsnili na drugo mesto, na vrhu jih je prehitela ekipa Memphis Grizzlies, ki je premagala Houston Rockets s 103:89.

Izidi lige NBA:
Miami Heat - Boston Celtics 90:96
(Goran Dragić: 22 točk, 4 podaje, 3 skoki v 36 minutah za Miami)
New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 123:101
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 69:101
Memphis Grizzlies - Houston Rockets 103:89
Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 110:112
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 96:81
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 114:107
Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 87:95

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ho?emVšolo
29. 10. 2017 09.36
+9
Odličen je! Konkurenca je neizprosna in ti temnopolti so nabiti z energijo ter zagotovo tudi grobi v igri! Bravo Gogi!