Košarka

VIDEO: Dragić z dvojnim dvojčkom popeljal Miami do zmage

Miami, 12. 10. 2016 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA v domači dvorani v okviru priprav na novo sezono gostili Brooklyin Nets in zmagali s 121:100. Izkazala sta se Goran Dragić in Hassan Whiteside, oba sta dosegla dvojna dvojčka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi strelec domače ekipe je bil v odsotnosti Brooka Lopeza, ki je počival, Hassan Whiteside z 21 točkami, Slovenec Goran Dragić jih je k zmagi dodal 17. Whiteside je prvi polčas končal z dvojnim dvojčkom pri 17 točkah in 11 skokih, do konca pa tekme pa je 21 točkam dodal 14 skokov. Spet se je izkazal Dragić (7-12, trojke 2-3), ki je narekoval ritem svoje ekipe. Točkovnemu zbiru je dodal še 11 podaj, štiri skoke, ter ves večer soigralce zalagal z uporabnimi žogami. V statistiko je vpisal tudi dve osebni napaki in dve izgubljeni žogi. Dragić je igral največ od igralcev Miamija, kar 29 minut.

Dragon, kot Dragića ljubkovalno imenujejo onkraj luže, je bil ključni košarkar za zmago Miamija in je vnovič prikazal nekaj mojstrskih potez. Tudi dva od novincev v vrstah Miamija Wayne Ellington in Derrick Williams sta se dobro znašla v novi sredini; Ellington je končal pri 14 točkah, Williams pa je zbral deset točk in šest skokov. Pri gostih je bil prvi strelec Jeremy Lin (16 točk).

Sezona lige NBA se začne 25. oktobra, prvo tekmo igra Miami 26. oktobra v gosteh pri Orlandu, dva dni kasneje pa bodo prvič zaigrali v domači dvorani, v goste prihaja Charlotte.

Hassan Whiteside in Goran Dragić sta bila najbolj razpoložena pri Miamiju.
Hassan Whiteside in Goran Dragić sta bila najbolj razpoložena pri Miamiju. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.