Košarka

VIDEO: Dončić pred tekmo prejel trofejo za naziv MVP meseca, nato pa z dvojnim dvojčkom ’pošolal’ Unicajo

Madrid, 16. 11. 2017 22.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luke Dončića je bilo ob gladki zmagi Real Madrida nad Unicajo (89:57) v sklopu 8. kroga evrolige v španski prestolnici povsod veliko. Blestel je v napadu, pri razigravanju soigralcev pa tudi v obrambi. Slovenski organizator igre se je zaustavil pri 13 točkah, 10 skokih in 6 podajah. Trojni dvojček mu je morda odvzel kar njegov trener Pablo Laso, ki ga v zadnji četrtini ni poslal na parket.

"Morali smo dobro odigrati, saj smo izgubili za 30 proti Baskonii. Morali smo odigrati dobro tekmo in smo jo. Mislim, da je bila tekma zelo pomembna, saj smo beležili niz treh porazov. Odigrali smo dobro v obrambi, kar je bil ključ do uspeha," je po tekmi razlagal igralec tekme Luka Dončić. Na vprašanje, ali je kaj utrujen, pa je 18-letnik odgovoril: "Ne, sem še mlad. Tri tekme na teden je zame užitek odigrati." Najboljši strelec belega baleta je sicer na koncu bil Jaycee Carroll s 17 točkami, 14 jih je dodal Rudy Fernandez.

Real Madrid je odlično odgovoril na tri zaporedne poraze (v vseh tekmovanjih). Potem ko galaktiki niso našli prave forme in izgubili domači el Clasico, nato pa zabeležili že izjemno visok poraz na gostovanju pri Baskonii, so le pokazali, da niso pozabili igrati košarke. Navkljub vsem težavam s poškodbami so dobesedno povozili Unicajo Malago, bilo je 89:57. (Tudi) tokrat je blestel slovenski organizator igre Donćić, ki je odlično vlekel voz v prvih treh četrtinah. Dončić je namreč do dvojnega dvojčka prišel že dve minuti pred koncem tretje četrtine, ko je vknjižil še deseti skok na tekmi, ob tem pa je imel na svojem kontu še 13 točk, 6 podaj in 2 blokadi. Nato pa ga je trener Reala Pablo Laso posedel na klop.

Drugi slovenski reprezentant Anthony Randolph je zaradi nove poškodbe na prisilnem počitku. Dončić je sicer že na zadnji tekmi presegel mejo 200 podaj v evroligaškem tekmovanju. S tem je postal daleč najmlajši košarkar, ki je presegel mejo 200 podaj. Pred tem je to čast v rokah držal španski organizator igre Ricky Rubio, ki je to mejo presegel pri 20 letih.

Evroliga, 8. krog:
Real Madrid – Unicaja 89:57 (19:12, 21:15, 22:11 27:19)
Carroll 17, Fernandez 14, Luka Dončić 13 točk, 10 skokov, 6 podaj v 25 minutah igre (indeks 28, najboljši igralec tekme)

Malce Dončićevega repertoarja na tekmi z Unicajo v spodnjih, vdelanih video posnetkih: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Preostale četrtkove tekme evrolige:
Himki Moskva - Maccabi                 69:77
Anadolu Efes - Panathinaikos           81:82
(Edo Murić 24 minut, 0 točk, 6 skokov, 1 podaja za Anadolu Efes)
Žalgiris Kaunas - Baskonia Vitoria     77:97

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deko
17. 11. 2017 16.53
KraLj v kraljevem klubu! bravo LD7
Deko
17. 11. 2017 16.53