Košarka

VIDEO: Selekcija sveta na krilih MVP-ja Bogdanovića še tretjič boljša od Američanov

Los Angeles, 17. 02. 2018 07.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Los Angelesu se je začel košarkarski konec tedna, ki bo v znamenju nedeljske tekme zvezd, na kateri bo prvič v karieri nastopil tudi Goran Dragić. Medtem, ko na Ljubljančanov nastop nestrpno čakajo slovenski ljubitelji košarke, pa je uvodni večer v dvorani Staples Center razveselil tudi poražene finaliste minulega evropskega prvenstva Srbe.

S tekmo med selekcijama Združenih držav Amerike in selekcijo sveta se je začel zvezdniški konec tedna v Los Angelesu, ki bo svoj vrhunec doživel z nedeljsko tekmo All-Star, kjer bo nastopil tudi član Miami Heat in nekdanji slovenski reprezentant Goran Dragić. A petek je pripadel Bogdanu Bogdanoviću, članu v lanskem finalu evropskega prvenstva poražene Srbije, ki je blestel na obračunu preostanka sveta z Američani (Rising Stars Challenge), ki jih je svetovna selekcija premagala še tretjič na zadnjih štirih obračunih (155:124). 

Bogdanović (na fotografiji) med eno od akcij v Staples Centru.
Bogdanović (na fotografiji) med eno od akcij v Staples Centru. FOTO: AP

Svetovni zvezdniki so le za dve točki zaostali za najboljšim dosežkom (157) z omenjenih tekem, sicer pa tekma v losangeleški dvorani Staples Center ni najbolj navdušila. V obračunu, ki je na koncu bolj spominjal na strelske vaje, se je zelo izkazal tudi Kamerunec Joel Embiid, ki je sicer odigral le 8:41 minute tekme, Bostonov Jaylen Brown (35 točk in deset skokov) pa je bil prvi strelec. 

Toda Bogdanović je bil tisti, ki je po 20 letih kot prvi Evropejec osvojil naziv najboljšega igralca (MVP). Selekcija sveta, v kateri je bil tudi Hrvat Dario Šarić, je že ob polčasu vodila z 78:59, Bogdanović pa je tekmo sklenil s 26 točkami in šestimi podajami (7/13 za tri točke).

Poteze Bogdana Bogdanovića, ki so mu prinesle naziv MVP:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Občinstvo je navdušil s tremi zaporednimi trojkami, zadnjo je zadel "iz slačilnice" in tako le še potrdil, kako zelo je napredoval v zadnjih mesecih oziroma letih. Kot zadnjega so za najboljšega Evropejca sicer izbrali Litovca Zydrunasa Ilgauskasa leta 1998, 25-letni Beograjčan, ki zdaj igra za Sacramento Kings, pa je v petek z dve leti mlajšim Šibeničanom Šarićem (Philadelphia 76ers) poskrbel za sladko "neameriško" zmago z močnim evropskim pridihom.

Vrhunci tekme:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sentis
18. 02. 2018 17.33
+2
Ko gledaš takšno tekmo se resnično vprašaš ali ni škoda denarja za ogled takšne tekme. Vsaj malo bi se lahko potrudili v obrambi in pokazali bojevitost. Tako pa kot je že zgoraj omenjeno, gre za strelski šov posameznikov.
Deko
18. 02. 2018 15.16
+1
Ga praša komentator kolk blo fajn igrat to tekmo kot novinec pred tako publiko..? on prav da bi se zahvalu navijačem... :D cela dvorana u smeh
Deko
18. 02. 2018 15.17
-1
Jan brkic baci
17. 02. 2018 16.17
+6
Bravo bogdanović
brezcasni
17. 02. 2018 15.56
-5
napišite tako kot je bilo..zmaga proti najboljšim Ameriškim igralcem s klopi...tisti najboljši jih pojejo za 50 pik.....in tud MVP bi bil rezerviran za Ameriškega prvokategornika kot tudi vseh ostalih 5 mest za prvo peterko tekme.....ne mešat hrušk in jabolk.....
KOPITES
17. 02. 2018 08.44
+15
Bravo Bogdaneeeeeee