Košarka

VIDEO: Barcelona blizu ponovitvi podviga Reala, Oklahoma ušla podaljšku

Barcelona, 06. 10. 2016 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Oklahoma City Thunder je kratko turnejo po Iberskem polotoku sklenila v Barceloni, kjer je predvsem po zaslugi Turka Enesa Kanterja in Američana Russlla Westbrooka uspela ugnati katalonskega velikana (92:89).

Barcelona Lassa je v veliki dvorani Palau Sant Jordi gostila novo tekmo serije NBA Global Games in za las ostala brez druge zmage na obračunu Iberskega polotokoka in Združenih držav Amerike. Oklahoma City Thunder je namreč v ponedeljek na neverjetni tekmi izgubila z Real Madridom slovenskega reprezentanta Luke Dončića (137:142), Katalonci pa so se Russllu Westbrooku in soigralcem v sredo dobro upirali tudi brez Tyresa Rica, Petterija Koponena, Shana Lawala in Paua Ribasa. Nekdanji klub Jake Lakoviča in Boštjana Nachbarja je vodil skozi  celoten prvi polčas, ki ga je z izjemnim zabijanjem zaznamoval tudi Westbrook, še bolj pa je blestel švicarski Turek v vrstah Gromov Enes Kanter. Oklahoma je v vodstvo prvič prešla šele v drugem polčasu in tudi po zaslugi nekdanjega člana Barcelone Alexa Abrinesa je uspela po zaostanku v zadnji četrtini povesti v zadnji minuti tekme, Saša Vezenkov pa je v izdihljajih obračuna zgrešil z metom za tri točke in gostje so iz Španije odšli s prvo zmago. Kanter je skupno prispeval 24 točk, Westbrook pa jih je dodal 12 za Oklahomo, ki ji je največ košev nasul Victor Claver (25 točk), Vezenkov se je ustavil pri 13, Ante Tomić ter Brad Oleson pa desetih točkah. Blaugrana evropsko sezono v Evroligi 14. oktobra začenja s tekmo proti Unicsu iz Kazana.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.