Košarka

VIDEO: Avanzo: Z oblikovanjem B reprezentance smo naredili nov korak ob bok najboljšim

Ljubljana, 02. 06. 2014 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Približno pet igralcev za SP v Španiji bo selektor Jure Zdovc dobil še iz B reprezentance, morda celo iz ekipe košarkarjev do 20 let, ki bodo priprave začeli že en mesec prej. Tako bo selektor na priprave povabil vsaj 17 igralcev, ki se bodo potegovali za pot na SP.

Seznam A reprezentance ne vključuje imen, kot so Mirza Begić, Gašper Vidmar ali Beno Udrih, so pa zato na njem vsi ostali najboljši slovenski košarkarji. Teh dvanajst igralcev je sicer prioriteta Jureta Zdovca, a, kot je sam povedal, to še ne pomeni, da imajo vsi ti zagotovljen status v A reprezentanci. Približno pet igralcev bo Zdovc dobil še iz B reprezentance, morda celo iz ekipe košarkarjev do 20 let, ki bodo priprave začeli že en mesec prej. Tako bo selektor na priprave, ki se bodo začele 16. julija v Zrečah, povabil vsaj 17 igralcev, ki se bodo potegovali za pot na SP. "Z oblikovanjem B reprezentance smo naredili nov korak ob bok najboljšim ekipam na svetu. Naše želja je, da bo imel selektor Jure Zdovc pred začetkom priprav pregled nad vsemi najboljšimi košarkarji v državi. Tako bo na primer Klemen Prepelič, ki je na seznamu obeh reprezentanc, najprej oddelal priprave B reprezentance, nato pa se bo najverjetneje pridružil še A ekipi," pravi direktor reprezentance Matej Avanzo.

Matej Avanzo
Matej Avanzo FOTO: POP TV

A reprezentanco čaka 14 pripravljalnih tekem. Prve bo odigrala v Rogaški Slatini oziroma Murski Soboti, nato bo odpotovala na turnir na Kitajsko, sledil bo turnir v Litvi, pred odhodom na Kanarske otoke, kjer bo Slovenija igrala predtekmovanje, pa se bo reprezentanca predstavila še v Stožicah. Na prizorišču bo Slovenija priprave sklenila s prijateljsko tekmo z ZDA. Na seznamu B reprezentance, ki jo bo od 13. junija do 13. julija vodil Rado Trifunović, so: Domen Bratož, Jaka Brodnik, Žiga Dimec, Žiga Fifolt, Matej Krušič, Miha Lapornik, Luka Lapornik, Mitja Nikolič, Blaž Mahkovic, Gezim Morina, Dino Murić, Marko Pajić, Klemen Prepelič, Matej Rojc, Luka Rupnik in Danijel Vujasinović.

B reprezentanca bo prav tako odigrala približno 14 prijateljskih tekem, v začetku julija bo odpotovala na Kitajsko, v njej pa je, kot pravi selektor Trifunović, kar nekaj kandidatov za A izbrano vrsto. "S selektorjem Juretom Zdovcem sva kar nekaj časa preživela skupaj in oblikovala seznam B reprezentance, na katerem so košarkarji, za katere mislimo in upamo, da bodo lahko v prihodnosti ali pa že letos nosili dres glavne izbrane vrste. Kmalu začenjamo priprave, na katerih bomo dali prednost izboljšavi predvsem tehnike in individualnih sposobnosti igralcev," pravi Trifunović.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asnotpadu
03. 06. 2014 01.11
+1
Pa prepelic kaj bote z njim. Narcis ni nikoli igralec
asnotpadu
03. 06. 2014 01.09
+1
Avanzo mislim da je cas da tudi ti zapustis kzs. Ker vidim da ti disi samo denar. Kaksen seznam igralcel verjetn imajo ateki dovolj denarja da se to podpira.