Košarka

VIDEO: Ameriški sodnik dovolil prodajo Los Angeles Clippers

Los Angeles, 29. 07. 2014 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški vrhovni sodnik Michael Levanas je v Los Angelesu potegnil črto pod tritedensko sojenje v primeru Los Angeles Clippers in dovolil prodajo kluba. Dosedanjemu lastniku Donaldu Sterlingu so pred meseci dokazali neprištevnost po škandalu, ki je izbruhnil zaradi njegovih rasističnih izjav.

Donald Sterling
Donald Sterling FOTO: Reuters

Za nakup košarkarske ekipe lige NBA se je že dalj časa zanimal nekdanji glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer, ki bo po tokratni odločitvi sodnika zdaj moštvo lahko kupil za dve milijardi dolarjev. Sodnik je še odločil, da 80-letni Donald Sterling ne more zavirati prodaje, kot je to počel do zdaj, saj je solastnica kluba njegova soproga Shelly, ki se je za prodajo odločila že zdavnaj, Sterling pa jo je blokiral. Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila Sterlinga kaznoval z denarno kaznijo 2,5 milijona dolarjev in izključitvijo iz lige zaradi rasističnih izjav, ki jih je posnela njegova spremljevalka V. Stiviano. Silver je prav tako sprožil postopek, da so Sterlinga prisilili v prodajo kluba. Njegova soproga Shelly, ki je polovična lastnica kluba, se je pred tedni z Ballmerjem dogovorila o prodaji za omenjeni znesek, Sterling pa je kuhal zamero in vložil tožbo proti NBA in Silverju. Sterlingova privolitev v prodajo ni bila nujno potrebna, saj ga je soproga pred tem uspešno razglasila za neprištevnega in se je potem sama pogajala naprej. Vendar pa bi lahko zahteval, da ga spet razglasijo za prištevnega, tožbe pa bi se lahko vlekle v nedogled.

Sterling je klub kupil leta 1981 za 12 milijonov dolarjev in polovica kupnine od Ballmerja bo 81-letnemu nepremičninskemu milijarderju zagotovila uspešno zdravljenje, če se bo zanj odločil.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ILoveGaming
29. 07. 2014 11.36
-1
Pa dejte no tole pa traja že pou leta....nej proda že to ekipo zakaj bi sploh ostau tam kjer ga ne marajo. Sej razumem denar denar denar amapk useen sej bo dubu tista 2bilijona nej že zgine.