Košarka

VIDEO: All Stars NBA: Rekorden rezultat in rekorden MVP

New Orleans, 20. 02. 2017 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarske tekme zvezd oziroma takoimenovani All Stars so že davno izgubile svoj čar, tokratna predstava zvezdnikov lige NBA v New Orleansu je temu dodala novo poglavje. Tekma se je končala z rekordno visokim rezultatom, kar 192:182, domači as Anthony Davis pa je osvojil naziv MVP z 52 doseženimi točkami.

S skupno 374 doseženimi točkami je All Stars v New Orleansu podrl vse rekorde od 1951 dalje, ko so se igralci zahoda in vzhoda prvič pomerili v revialni tekmi. Anthony Davis je bil najbolj aktiven v tej napadalni predstavi, saj je z 52 točkami izboljšal dosedanji rekord posameznika, 42 točk Wilta Chamberlaina iz leta 1962. Prvi strelec sezone Russell Westbrook je v svojo statistiko vpisal 41 točk, Kevin Durant pa je postal četrti košarkar, ki je na All Stars tekmi zabeležil trojnega dvojčka - 21 točk, 10 skokov, 10 podaj. Zmagovalec dvoboja je bila ekipa Zahoda, ki je tako slavila šestič v zadnjih sedmih letih. Bolj zanimiva kot tekma All Stars so bila vzporedna tekmovanja dan prej. Član Indiane Glenn Robinson je zmagal v zabijanju s perfektno oceno 50 v zadnjem poskusu, ko je preskočil tri ljudi in z obema rokama zabil v koš. V metu trojk je slavil Eric Gordon iz Houstona, v spretnosti pa Kristaps Porzingis iz New Yorka.

Anthony Davis
Anthony Davis FOTO: AP

Na koncu se je večina udeležencev strinjala, da bo tekma All Stars v svoji naslednji, 67. izvedbi, potrebovala določene popravke in izboljšave, saj raven igre zlasti v obrambi ni več primerna za ligo NBA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iwilliwillhacku
20. 02. 2017 09.46
-1
še en razvlečen šov, tako kot superbowl, same reklame.... samo da na SB vsaj igrajo obrambo, nakar se je na allstaru prepovedalo obrambo....obrambe pa ni več na ASG odkar se je upokojil legendarni MJ23.... =) ko bi jim potem brez obrambe vsaj obema ekipama uspelo doseči po 200 pik, potem bi bilo nekaj.... bo pa drugo leto 400+ pik na ASGju... =)
HAKEasd
20. 02. 2017 13.14
+5
ja no superbowla ne moreš primerjati z all star tekmo, superbowl je tekma za osvojitev naslova ne pa neka eksibicijska tekma kot all star. tako da ta tvoj kometar je malo bog glede primerjave igranja obrambe.
iwilliwillhacku
20. 02. 2017 21.04
-2
imaš prav, res sem malo 'sfalil' glede pomembnosti tekme, ampak je pa vseeno oboje zelo močno promovirano in obogateno z reklamami, ker se gre drugim samo za gledanost in jih tekma prav nič ne briga... in znajo kdaj s tem tudi pokvarit ritem cele igre... tudi uni igralci na superbowlu so prišli osvojit pokal in ne vsakih pet minut čakat kdaj bo konc reklam, da bojo oni lahko naprej igrali... ritem igre trpi tukaj....
JAMES23
20. 02. 2017 08.53
+6
Zvezda večira...RONALDINHO!!!!!! LEGENDA!!!!!