Košarka

Luka Dončić bi soigralcem rad pomagal, pa čeprav le na eni nogi

Madrid, 21. 09. 2017 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le dan po velikem slavju na Kongresnem trgu se je Luka Dončić vrnil v Madrid, kjer ga v dresu Reala čaka nova klubska sezona. Še vedno le 18-letnega mladeniča spoštujejo tudi precej starejši in izkušenejši soigralci. Real čaka nastop v španskem superpokalu, Dončićev nastop pa je zaradi poškodbe še pod vprašajem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veličastne trenutke ob osvojitvi zlatega odličja na Eurobasketu in nato slavja v središču Ljubljane so košarkarji že "arhivirali", saj so na sporedu klubske obveznosti. Najmlajši v slovenski reprezentanci Luka Dončić je v torek odpotoval v Madrid in se pridružil soigralcem pri Realu. Ti ga zelo cenijo, tudi izkušeni center, 32-letni Gustavo Ayon. Mehičan, ki je tri sezone igral v ligi NBA (New Orleans Hornets, Orlando Magic, Milwaukee Bucks, Atlanta Hawks), je za Marco dejal: "Luka ni otrok, je pravi moški in neverjeten igralec. Ni več presenečenje, kar počne in s svojimi igrami zahteva spoštovanje. Še vedno se razvija in še ima veliko za napredovati in pokazati."

Kapetan Reala Felipe Reyes in član španske reprezentance na EP, ki jo je polfinalu EP "odpihnila" prav Slovenija, pa želi, da ostane na trdnih tleh: "Čestital sem mu, vendar sem mu rekel, ne prevzemi se, pred tabo je še nekaj evropskih, pa svetovno prvenstvo in olimpijske igre, vse medalje, ki jih je še treba osvojiti, pa tudi še kaj drugega."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Član najboljše peterke Eurobasketa je moral v Madridu najprej opraviti zdravniški pregled, da so ocenili resnost poškodbe gležnja, ki si ga je grdo zvil v drugem polčasu velikega finala Eurobasketa. Podobno je moral na pregled tudi Anthony "Tone" Randolph. Real namreč že v petek čaka prva uradna tekma nove sezone, v španskem superpokalu.

Luka Dončić si je gleženj poškodoval na finalni tekmi EP proti Srbiji.
Luka Dončić si je gleženj poškodoval na finalni tekmi EP proti Srbiji. FOTO: AP

Za lovoriko se bodo pomerila štiri španska moštva, vsako je osvojili katero od domačih ali evropskih lovorik: Valencia, Real, Gran Canaria, Unicaja. Danes je na vrsti polfinale, Real se bo pomeril z Gran Canario, finale je v soboto. Dončićev nastop pa je pod vprašajem. "Ima otečen gleženj, zvin je bil hud, vendar na srečo ni hujše poškodbe. Ocenili smo njegovo stanje, vendar vam ne morem zagotoviti, če bo na voljo. Mislim, da če bi vprašali njega, bi rekel, da bo igral. Vendar bomo videli," je dejal trener Pablo Laso, ki ima težave z organizatorji igre, saj je poškodovan tudi izvrstni Španec Sergio Llull.

Real bo prvo tekmo državnega prvenstva odigral 1. oktobra, Dončić pa glede na spodnjo objavo komaj čaka začetka klubske sezone....pa čeprav bo moral igrati le z eno nogo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Žmerar
23. 09. 2017 10.22
+1
24ur pa ne omenja da bodo vsi igralci skupaj od države prejeli le 50 tisoč € - medtem ko so Jankoviću odpisali 16 milijonov € dolga. SRAMOTA KJE ŽIVIMO
batom@pinkponk.com
22. 09. 2017 10.08
-18
poptv in luka donćić... ker populizem je to... bruh...
Vojko Rudolf
22. 09. 2017 09.34
+20
bravo luka...verjamam ti ,da bi storil se,da bi igral tudi z eno nogo.Ni bilo potrebno, ker imaš tudi ti lahko počitek in brezkrbno spremljaš igro s klopi.
BETONSKI
27. 09. 2017 18.18
Kateri šef ,ti reče ti kar počivaj saj si utrujen in spoči se.