Košarka

VIDEO: Detroit poražen v New Yorku, Udrih z večjo minutažo in izkupičkom od Vujačića

New York, 28. 03. 2017 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Košarkarji moštva New York Knicks so ponoči dobili v ligi NBA proti Detroit Pistons s 109:95. V slovenskem obračunu je več priložnosti za igro dobil Beno Udrih, ki je odigral 13 minut, Saša Vujačić pri gostiteljih pa le je dobil le minuto igralnega časa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poraz Detroita je dobra novica za Miami Heat, saj je neposrdni tekmec v boju za končnico. Saša Vujačić je v dresu New Yorka tokrat zaigral le minuto in v tem času zgrešil en met izza črte, Beno Udrih pa je za Detroit odigral 13 minut in v tem obdobju iz štirih poskusov dosegel šest točk in dodal tri skoke. Za New York je Kristaps Porzingis dosegel 25 košev, Carmelo Anthony jih je dodal 21. V dresu Detroita je bil z 20 točkami najbolj razpoložen Markus Morris. Detroit je s porazom izgubil stik z osmim mestom na vzhodu, ki ga drži Dragićev Miami, za New York pa je zmaga prišla prepozno, saj za končnico nima več možnosti.

Izjemen večer ima za sabo spet Russell Westbrook, ki se je z Oklahoma City Thunder veselil zmage v Dallasu z 92:91, Westbrook pa je dosegel že 37. trojni dvojček v sezoni. Tokrat je 37 točkam dodal 13 skokov in 10 podaj. Westbrook je bil tudi najzaslužnejši za preobrat v končnici, ko je imel Dallas tri minute in pol pri vodstvu 91:78 tekmo praktično dobljeno. Sledil je strelski mrk ekipe iz Dallasa, neustavljivi Westbrook pa je v tem obdobju nanizal 12 od 14 točk svoje ekipe za že nepričakovano tesno zmago.  Košarkar Oklahome je zdaj vse bližje rekordu Oscarja Robertsona iz sezone 1961/62, ko je ta kar na 41 tekmah dosegel trojnega dvojčka. V rednem delu bo Westbrook nastopil še na devetih tekmah.

Povsem drugačno je razpoloženje pri današnjih tekmecih v Dallasu, ki se počasi lahko pripravijo na podaljšan dopust, saj z današnjim porazom za štiri zmage zaostajajo za mesti, ki vodijo v končnico in do konca rednega dela imajo le majhne teoretične možnosti za drugi del. Nujno morajo dobiti že sredin obračun z New Orleansom. Ta je danes kljub razpoloženemu Anthonyju Davisu, dosegel je 36 točk, izgubil na gostovanju v Utahu s 108:100.

Izstopal je tudi DeMar DeRozan, ki je k zmagi Toronta nad Orlandom s 131:112 prispeval 36 točk, nase pa opozarja tudi 21-letni Avstrijec Jakob Pöltl, ki je v dobrem tednu dni že drugič presegel mejo 10 točk. Tokrat jih je dosegel 12. Za Kanadčane je bila to že šesta zaporedna zmaga in 45. v sezoni, vse pa je bilo takroekoč odločeno v prvem polčasu, ki ga je Toronto dobil s 73:57.

Na vzhodu so nova vodilna ekipa Boston Celtics, ki pa sploh niso nastopili. Pomagal jim je San Antonio, ki je ugnal Cleveland, lanske prvake, kar s 104:73. Sacramento je doma ugnal Memphis z 91:90. Pet sekund pred koncem je odločilna prosta meta za zmago dosegel Darren Collison, s 23 koši najbolj učinkovit igralec tekme, Zach Randolph pa je na nasprotni strani zgrešil met za zmago.

Izidi:
New York Knicks - Detroit Pistons         109:95
Toronto Raptors - Orlando Magic           131:112
San Antonio Spurs - Cleveland Cavaliers   103:74
Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder   91:92
Utah Jazz - New Orleans Pelicans          108:100
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies       91:90

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.