Košarka

VIDEO: Krkin sprehod v Stožicah, Okorn jezen na igralce: Podelali smo se v hlače

Ljubljana, 04. 10. 2016 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./G.J.
Komentarji
6

Košarkarska tekma državnega prvenstva v Stožicah ni upravičila naziva derbi. Malo gledalcev se je zbralo na tribunah, merjenje moči med Krko in Unionom Olimpijo pa so precej gladko dobili Novomeščani (91:80). Trener zmajev Okorn je bil po tekmi jezen in razočaran.

Več videovsebin
  • Izjava trenerja Olimpije Gašperja Okorna po tekmi s Krko
    02:04
    Izjava trenerja Olimpije Gašperja Okorna po tekmi s Krko
  • Izjava košarkarja Olimpije Blaža Mesička po tekmi s Krko
    01:01
    Izjava košarkarja Olimpije Blaža Mesička po tekmi s Krko
  • Izjava košarkarja Krke Mateja Rojca po tekmi z Olimpijo
    01:02
    Izjava košarkarja Krke Mateja Rojca po tekmi z Olimpijo
  • Izjava košarkarja Krke Matica Rebca po tekmi z Olimpijo
    00:42
    Izjava košarkarja Krke Matica Rebca po tekmi z Olimpijo

Prvi slovenski košarkarski derbi ni imel prav veliko naboja. Novomeška Krka je v dvorani Stožice brez velikih težav premagala ljubljansko Olimpijo, Novomeščani so v delu tekme vodili že za več kot 20 točk. Gostje so izvrstno igrali predvsem v prvem polčasu, ko so imeli 22 točk prednosti (29:51). V drugem polčasu se je razlika zmanjšala, a zmaga Krke nikoli ni bila v nevarnosti. Pri Krki so se izkazali Marko Luković (19 točk), Matic Rebec (14) in Sandi Čebular (13), pri Unionu Olimpiji je največ točk zbral Brandon Jefferson (20), Blaž Mesiček jih je dodal 12.

"Čestitke Krki za zasluženo zmago v Ljubljani. Nisem mnenja, da bi bila Krka preveč motivirana. Preprosto vzeli so, kar smo jim ponudili. V prvem polčasu smo igrali pod vsako kritiko. Premehki smo bili. Če povem po domače, smo se podelali v hlače. Zaradi tega so sledile napačne odločitve. Preprosto nismo bili mi. Ne govorim samo za napad, ampak tudi za obrambo. Vstop v tekmo je bil premehak. Če si kot ožeta cunja, nasprotniku dovoliš, da se razigra. In mi smo to omogočili," je bil nezadovoljen trener zmajev Gašper Okorn.

"Čestitam svojim fantom za zmago. Ponovno smo prikazali lepo moštveno predstavo, sploh v prvem polčasu. Še posebej smo bili dobri v obrambi, saj smo Olimpijo omejili na 29 točk. Posledica tega je bilo tudi nekaj naših lahkih košev in temu primeren rezultat. V drugem polčasu vedno nekoliko pademo. Še vedno se nam pozna neuigranost in nekoliko zmanjšana rotacija, a verjamem, da bomo tudi to v prihodnje znali popraviti," pa je po tekmi povedal trener Krke Dejan Mihevc.

Trener Uniona Olimpije Gašper Okorn
Trener Uniona Olimpije Gašper Okorn FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
04. 10. 2016 13.59
+5
ja kosarkarji lolimpije so stavili na zmago krke ker je bila kar lepa kvota, so vsaj za burek in pivo zasluzili, place tako ali tako se niso dobili
martinov
04. 10. 2016 12.26
+2
Sem imel namen napisati nekaj o športnih komentarjih na RTV SLO, pa imajo na portalu očitno ANTI KODO. Dr. splošne in športne medicine je za vse ostale TV postje še predober. Če bo pa to prebral, pa mu priporočam, da gre na operacijo glsilk, ker ima nedvomno že prevelike polipe. Očitno zase ne zna skrbeti !
martinov
04. 10. 2016 12.10
+2
Kdaj bo komentiral kako tekmo, predsem nogometno, Klemenčič, gledalce dajte opozoriti, da bomo zamenjali kanal. Po Ligi prvakov pa abosulutno! Včsasih sploh ne ve kdo igra in komentira nekaj, kar bi si lahko nekakjrat pogledal. Pa v eni munuti trikrat izusti vloskule, za zapolitev svojih misli, z istimi besedami o ofsajdu !!!
martinov
04. 10. 2016 12.01
+3
Centralizem po slovensko ! Kjerkoli igra neka Olimpija je za novinarje že neki derbi !). Seveda je, prestolnica proti provincialnim klubom !!! Novinarji pa hops na derbi! Brez veze !!
Baletka
04. 10. 2016 11.54
+3
slovenska košarka gor/dol,. za moje pojme večkrat vidim rekreativce manj statično igrat, kot pa kao TOP klube slo lige..
Chelsea1991
04. 10. 2016 11.39
+6
pač karma, ta zapufan klubek bo letel iz lige in to je to, če so tako priviligirani da jih cela država drži na aparatih že 4+ let in da KZS meži na oba očesa in jih ne vrže iz lige, bojo pač izpadli po navadni poti še posebej letos ko je nov sistem in kar tri ekipe direktno izpadejo haha