Košarka

VIDEO: Zdovc: Vsi se zavedamo, da je z Nizozemsko odločilna tekma

Zagreb, 07. 09. 2015 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
6

Po dnevu premora na evropskem košarkarskem prvenstvu slovensko reprezentanco čaka tretji tekmec. Po dveh tekmah ima Slovenija po eno zmago in poraz, v 3. krogu se bodo slovenski košarkarji v zagrebški Areni pomerili z Nizozemsko.

Več videovsebin
  • Izjava Jake Blažiča pred tekmo z Nizozemsko
    00:10
    Izjava Jake Blažiča pred tekmo z Nizozemsko
  • Izjava Jake Klobučarja pred tekmo z Nizozemsko
    00:12
    Izjava Jake Klobučarja pred tekmo z Nizozemsko

Po dnevu premora bodo slovenski košarkarji evropsko prvenstvo v Zagrebu nadaljevali s tekmo proti Nizozemski. Z zmago si lahko Slovenija praktično že zagotovi uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja v francoski Lille, kamor bodo napredovale po štiri ekipe iz štirih predtekmovalnih skupin, skupaj 16. Slovenija je na prvi tekmi EP izgubila proti gostitelju prvenstva Hrvaški, nato je premagala Gruzijo, po tekmi z Nizozemsko pa jo čakata še reprezentanci Makedonije in Grčije.

Selektor Jure Zdovc pravi, da je to celo ključna tekma za Slovenijo na tem Eurobasketu. "Mislim, da se vsi v reprezentanci zavedamo, da je to odločilna tekma. Z zmago si lahko zagotovimo nadaljevanje, hkrati pa nam lahko naraste samozavest in skušamo nato naslednji dan premagati še Grčijo." Nizozemci so presenetili v 1. krogu EP, ko so premagali Gruzijo, Zdovc pa je razgrnil načrt za zmago: "Treba jih bo umiriti, saj če padeš v njihov stroj, te lahko tudi zmeljejo. Morali jim bomo vsiliti naš ritem igre, se pravi počasno igro, in biti hkrati potrpežljivi in disciplinirani."

Izkušeni reprezentant Uroš Slokar opozarja, da ima Nizozemska dobro reprezentanco: "Nikakor je ne smemo podcenjevati, saj je nase opozorila že z zmago proti Gruziji. Igra atipično košarko, saj so vsi igralci izjemno atletski. Izrazitega centra nima, temveč so vse štirice in petice visoke, beki in krila pa zelo hitri in skočni." 

Klemen Prepelič je bil eden od junakov tekme proti Gruziji.
Klemen Prepelič je bil eden od junakov tekme proti Gruziji. FOTO: EuroBasket

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rossonero.acm
08. 09. 2015 16.33
Živce pa znajo pit...
pedritsegonita
08. 09. 2015 14.19
-4
Danes bo poraz, ker ne bodo šle trojke.
monika raikonnen
08. 09. 2015 13.18
+0
drgac bi blo bols za slovenijo da je 4 v skupini in pol dobi v osmini finala litvo ,v cetrt finalu pa nemcijo ,se mi zdi da je litva bl premagljiva od spanije,francije,srbije
morjeblata
08. 09. 2015 13.15
+2
Gremo fantje , pogumno naprej ! Nujno pa zmanjšati število izgubljenih žog . Samozavest in brez "rešpekta" , proti "velikim ekipam" ! Zdovc pa rabi en resen pogovor z Dragićem ...
catman
08. 09. 2015 10.13
+6
Daj, naredit razliko, pa naj se tudi Zagorac naigra. Gremo na polno.
kiki46
08. 09. 2015 09.20
+9
če vam je dovolj osmina finala, je ta tekma odločilna. sicer pa je vsaka tekma odločilna, če so apetiti višji