Košarka

VIDEO: Udrih: Ni bilo strahu, da bi izgubili tekmo

Brooklyn, 15. 01. 2015 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izkušeni slovenski veteran pod obročema Beno Udrih v košarkarski ligi NBA v letošnji sezoni kaže dobre predstave. Pred začetkom sezone je New York Knicks zamenjal za Memphis Grizzlies, kjer se je v novi sredini odlično znašel ter iz tekme v tekmo kot rezervni organizator igre pridobiva na zaupanju.

Moštvo Memphis Grizzlies je v ligi NBA vpisalo še drugo zaporedno zmago. Ekipa iz Tennesseeja je po moštvu Phoenix Suns bratov Dragić v gosteh premagala še košarkarje Brooklyn Nets. Grizliji so bili od mrežic boljši s 103:92. Beno Udrih je za zmago Memphisa prispeval šest točk. Tokrat je na parketu preživel 18 minut, v tem času pa v statistiko ob šestih točkah, met iz igre 2:6, vknjižil tri skoke, dve podaji in ukradeno žogo. Vtise po gostovanju pri mrežicah je po tekmi z mediji delil tudi Udrih. O tekmi proti Brooklynu je 32-letni Šempetrčan dejal: "V NBA se nikoli ne ve in vsaka ekipa lahko premaga vsako, če nisi dovolj osredotočen. Včasih nam je malo padla koncentracija, ko smo povedli za 20 točk. Imajo dosti dobrih igralcev, sem videl, da so včasih naredili kakšno dobro potezo, zadeli kakšno trojko in nam prišli blizu. Ampak mislim, da smo imeli tekmo pod nadzorom. Ni bilo nobenega strahu, da bi jo izgubili. Še posebej v drugem polčasu, ko smo prišli iz garderobe, smo bili zelo agresivni v obrambi in potem dali še par lahkih košev tako, da je bilo res še ena zmaga, super in gremo naprej."

Trener Memphisa Dave Joerger je po tekmi v Brooklynu spregovoril tudi o slovenskem košarkarju. Na vprašanje, ali je presenečen nad dobrimi igrami Udriha, pa je odgovoril: "Ne to ni presenečenje. Poznam ga že dolgo časa. Od takrat, ko je bil novinec pri San Antonio Spurs. Kar je naredil za nas, je to, da je prišel in dal naši drugi ekipi takojšnji napad. Zadeva nam mete iz skoka, fantje ga imajo radi, trenerji ga imajo radi. Vsi se razumemo in imam veliko zaupanja v to, kar lahko naredi."

Udrih o svoji igri, ko prihaja s klopi: "V svoji karieri sem se naučil, še posebej, če prihajaš s klopi, da moraš pogledati najprej rezultat. Če vodimo za dve točki in potem, ko grem ven, vodimo za šest točk, četudi nisem zadel nobenega koša, skoka ali podaje to pomeni, da je moja ekipa na terenu zelo dobro odigrala in smo naredili še večjo razliko. Svoje soigralce skušam spraviti v dober ritem, ko pa se pokaže priložnost za moj met tudi sam prevzamem odgovornost in poskušam zadeti koš. Dobro se sliši, da je publika vesela zaradi tega in tako pač je. Tako to pač je v tem poslu. Včasih imaš kakšno slabo sezono ali pa dve in potem malce pozabijo. Vem, da lahko še igram. Dobro sem pripravljen. Hočem dokazati vsem, da ne morejo ocenjevati igralca ali osebo po enem letu ali dveh. Skušam ostati v dobri formi, kondiciji in pomagati ekipi, kolikor se le da."

Beno Udrih
Beno Udrih FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
15. 01. 2015 15.48
+5
Freestyler_si
15. 01. 2015 13.13
-6
Koga zanimajo njegovi komentarji????
francosy1
15. 01. 2015 13.51
+8
Verjetno vse, samo Avanza, ki drži reprezentanco v šahu, ter njegovih vernikov ne.