Košarka

Veliki skalp Petrol Olimpije: Strasbourg padel v Stožicah

Ljubljana, 12. 12. 2017 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Petrol Olimpije so brez treh zelo pomembnih članov - poškodovanih Talorja Battla in Erjona Kastratija ter obolelega Gregorja Hrovata - v 8. krogu Fibine lige prvakov prišli do velikega skalpa. V žalostno praznih Stožicah je namreč orožje položilo prvouvrščeno moštvo skupine C francoski Strasbourg s tesnih 78:77.

Tokrat je v Stožicah dramatična končnica pripadla ljubljanskim košarkarjem, ki so bili nagrajeni za ves trud, borbenost, disciplino in naposled veliko željo po zmagi. S tem uspehom Petrol Olimpija dva kroga pred koncem rednega dela ohranja upanje za preboj v drugi del tekmovanja.

Ne glede na dejstvo, da je četa Gašperja Okorna proti prvouvrščenemu moštvu skupine C francoskemu Strasbourgu nastopila brez kar treh izjemno pomembnih članov - Talor Battle in Erjon Kastrati sta odsotna zaradi poškodb ter obolelega kapetana Gregorja Hrovata - se to na parketu ni poznalo. Ravno nasprotno, največje breme so na svoja pleča prevzeli Devin Oliver, Jan Špan, Domen Lorbek in Jordan Morgan, obramba zmajev je bila v ključnih trenutkih na visoki ravni, zadnji francoski napad pa je ostal neizkoriščen.

Devin Oliver je prikazal odlično predstavo in prispeval velik delež k pomembni zmagi Petrol Olimpije proti Strasbourgu.
Devin Oliver je prikazal odlično predstavo in prispeval velik delež k pomembni zmagi Petrol Olimpije proti Strasbourgu. FOTO: Aljoša Kravanja

Omenjena četvorka je dosegla najvišje število košev za Ljubljančane - Oliver, Špan in Lorbek po 13 ter Morgan 12 točk. Čeprav so gostje v zadnjem delu igre vodili že za 9 točk (61:70), se Petrol Olimpije ni predajala, z vztrajnostjo in borbenostjo je vseskozi lovila zaostanek in ga slabe štiri minute pred koncem tudi ujela. V končnici so domači ohranili zbranost pri izvajanju prostih metov in prišli do povsem zaslužene, a nekoliko presenetljive zmage z 78:77.    

Liga prvakov, skupina C, 8. krog:

Petrol Olimpija - Strasbourg 78:77 (16:18, 16:19, 26:23, 20:17)   
 

 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.