Košarka

V polfinalu pokala Union Olimpija proti Geoplin Slovanu

Brežice, 17. 02. 2012 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Uniona Olimpije so v derbiju četrtfinalnih obračunov pokala Spar s 65:50 ugnali Helios iz Domžal. Varovanci Saša Filipovskega se bodo v polfinalu pomerili z Geoplin Slovanom, ki je ugnal Maribor Messer.

Po daljši odsotnosti se je na parket znova vrnil Goran Jagodnik.
Po daljši odsotnosti se je na parket znova vrnil Goran Jagodnik. FOTO: Damjan Žibert

Na zaključnem turnirju pokala Spar v Brežicah sta znana polfinalna para. V soboto se bosta najprej pomerila Geoplin Slovan in Union Olimpija, nato pa še Krka in Zlatorog. Zmagovalca se bosta za 21. pokalno lovoriko v Sloveniji udarila v nedeljo ob 17. uri. Potem ko sta si Krka po zmagi nad Šentjurjem in Zlatorog z uspehom proti Elektri že v četrtek zagotovila mesti v polfinalu, je to danes uspelo še košarkarjem Geoplin Slovana, ki so premagali Maribor Messer z 48:42, ter sedemnajstkratnemu pokalnemu prvaku Unionu Olimpiji, ki je bila v derbiju četrtfinala boljša od Heliosa s 65:50.

Tako kot vseh dosedanjih tekmah v novi dvorani v Brežicah, ki sprejme nekaj več kot tisoč gledalcev, napadalci zaradi trdih obročev niso bili razpoloženi, vprašanje zmagovalca pa so zeleno-beli rešili ob zaključku tretje četrtine in na začetku zadnjega dela, ko so Heliosu za nekaj časa zaprli dohode do koša, hkrati pa na drugi strani igrišča natančno zadevali izza črte 6,75. Union Olimpija je v startu tekme hitro povedla s 17:5, toda Domžalčani so se z delnim izidom 19:2 vrnili v igro in bili vse do začetka zadnjega dela v igri za novo zmago nad Ljubljančani, za katere je po skoraj štirimesečni odsotnosti znova zaigral kapetan Goran Jagodnik. Prav slednji je ob koncu tretjega dela začel serijo Uniona Olimpije (44:36), ki ji je do 34. minute prinesla prednost 56:42 in ki je Helios zavoljo nizke učinkovitosti in slabega zapiranja prostora pod lastnim obročem ni mogel več nadoknaditi.

Izida:

Union Olimpija - Helios Domžale 65:50 (15:5, 6:19, 25:16, 19:10)
Thompson 15, Dašić 11, Blažič 10; Prepelič 18, Bubnič 10

Geoplin Slovan
- Maribor Messer 48:42 (9:7, 17:17, 8:11, 14:7)
Rupnik 11, Kosec 9; Špan 11, Mučič 9

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.