Košarka

V konferenčni polfinale še Brooklyn in San Antonio

San Antonio, 05. 05. 2014 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V severnoameriški ligi NBA so znani udeleženci drugega kroga končnice. Ponoči sta se v konferenčni polfinale uvrstila še Brooklyn Nets, ki je na gostovanju s 104:103 ugnal Toronto Raptors in San Antonio, ki je bil doma s 119:96 boljši od ekipe Dallas Mavericks.

Bolj napet je bil zadnji dvoboj vzhoda v Torontu. Manj kot dve minuti pred koncem so gostje vodili s 100:93, a dopustili gostom, da so se s trojko Kyla Lowryja 16 sekund pred koncem približali na 102:101. Sledila sta uspešna prosta meta Shauna Livingstona in koš Terrencea Rossa za novo znižanje na 104:103. Ross je nato tekmecem ukradel še žogo, zadnji met pa je izvedel Lowry, a je Paul Pierce njegov met blokiral in odločil zmagovalca. "Bil sem pač na pravem mestu ob pravem času. Videl sem, kako je preigral branilce, šel v met, jaz pa sem mu sledil. Roko sem dal na žogo - konec tekme," je pojasnil Pierce. Joe Johnson je za zmagovalce dosegel 26 točk, pri Torontu je bil z 28 koši najbolj razpoložen Lowry.

Emanuel Ginobili
Emanuel Ginobili FOTO: Reuters

V polfinalu bo Brooklyn zdaj igral z Miamijem. Drugi polfinalni par vzhodne konference je Washington - Indiana. V San Antoniu je bilo že ob polčasu, ki ga je San Antonio dobil z 68:46, jasno, da bo Dallas bržkone le težko napredoval. Podobno je bilo nadaljevanje, ko so gostitelji blesteli s 57-odstotnim metom iz igre, Dallas je metal le 41-odstotno, in zmagovalec je bil predčasno znan. V dvoboju ekip iz Teksasa je bil pri zmagovalcih z 32 točkami najboljši Francoz Tony Parker, pri poražencih pa Nemec Dirk Nowitzki z 22 točkami. Slednjemu se s 1. junijem izteče pogodba z Dallasom, a je Nemec že predčasno napovedal, da jo bo podaljšal. "Vedel sem, da bom zaradi strategije Dallasa moral igrati agresivno, če bi želeli imeti kakšno možnost za uspeh. Prav izzvali so me k doseganju točk," je dejal Parker. San Antonio v polfinalu čaka obračun s Portlandom, v drugem polfinalu pa se bosta udarila Los Angeles Clippers in Oklahoma City.

Izida, končnica, 1. krog:
- vzhod:
Toronto Raptors - Brooklyn Nets 103:104
(Brooklyn je slavil s 4:3 v zmagah)

- zahod:
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 119:96
(San Antonio je slavil s 4:3 v zmagah)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petervodeb
05. 05. 2014 11.17
+2
Brooklyn Refs.. Pardon. Nets