Košarka

V Denverju so znova peli komolci, Jokić tokrat 'žrtev'

Denver, 10. 05. 2023 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Serija konferenčnega polfinala na zahodu med Phoenix Suns in Denver Nuggets je iz tekme v tekmo vse bolj napeta in poteze košarkarjev na zadnjih dveh srečanjih to potrjujejo. Nikola Jokić je po prerivanju z lastnikom Phoenixa na zadnji tekmi prejel finančno kazen, na peti tekmi, ki jo je Denver doma dobil z izidom 118:102, pa je njegovo potezo 'kopiral' zvezdnik Phoenixa Kevin Durant.

Glede na serijo incidentov na parketih NBA aren in izven njih v letošnjem rednem delu bi se lahko reklo, da so poteze košarkarjev v tej seriji dokaj mile, a vseeno dokazujejo, da moštva v končnici lige NBA igrajo veliko bolj intenzivno. Na četrti tekmi serije v Arizoni, kjer je Phoenix serijo izenačil na 2:2, sta se v incidentu ob robu parketa 'zapletla' dvakratni MVP lige Nikola Jokić in lastnik Sunsov Matt Ishbia. Po kratkotrajni grožnji suspenza na naslednji tekmi za srbskega košarkarja so se vodilni možje lige vendarle odločili zgolj za denarno kazen. Ta poteza je verjetno odločila peto tekmo, na kateri je letos neverjetni Srb znova blestel z že četrtim trojnim dvojčkom v letošnji končnici (29 točk, 13 skokov, 12 podaj). 

A Jokić je blestel že pred tekmo, ko je po ogrevanju Ishbii podal žogo in ga objel. Sekira je bila dokončno pokopana, po tekmi pa je se je srbski velikan pošalil, da je tihoma upal, da bo lastnik Sunsov zaradi te poteze namesto njega plačal njegovo kazen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A šale je kmalu bilo konec, kar dokazuje poteza Kevina Duranta v tretji četrtini, ko je pred črto za proste mete stopil Devin Booker. Trener Phoenixa Monty Williams se je odločil čas pred njegovim metom izkoristiti za hiter taktični posvet ob robu igrišča s preostalimi košarkarji Sunsov. Ker ni šlo za minuto odmora, je Jokićev soigralec Bruce Brown poskušal prisluhniti navodilom nasprotnega trenerja, kar pa mu je njegov nekdanji soigralec Durant poskušal preprečiti. 

Jamal Murray, Nikola Jokić in Kevin Durant
Jamal Murray, Nikola Jokić in Kevin Durant FOTO: AP

Jokić se je tudi želel pridružiti spontanemu "taktičnemu seminarju" in Duranta je to tako razjezilo, da je Srba odrinil s komolcem. Veliko težji in (domnevamo) močnejši center je kontakt s pridom izkoristil in "poletel" korak ali dva nazaj ter sodnika s svojim igralskim vložkom prepričal, da Duranta kaznuje s tehnično napako.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pablo1119
10. 05. 2023 12.00
+1
Ma jokić je mvp 1x1
Mcmrtfg
10. 05. 2023 10.27
+1
NBA ko gre proti finalu,postane spektakl
crni jezdec
10. 05. 2023 10.26
+3
jokara mojster kapo dol
titomeni
10. 05. 2023 10.02
+6
Kdorkoli igra proti phoenixu navijam zanj. Je pa jokic lepo zaigral lazji potisk, tako kot zadnjic njihov lastnik... Karma.