Košarka

Olimpija 'grozila' ruskemu Unicsu vse do zadnjih sekund

Ljubljana, 13. 01. 2016 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Košarkarji Uniona Olimpije so v evropskem pokalu v dvorani v Stožicah gostili Unics iz Kazana. Ljubljančani so se vse do konca dobro upirali favoriziranim gostom, a vseeno izgubili z 83:89. Prvi strelec Olimpije je bil Wright z 18 točkami.

Union Olimpija je odigrala tekmo 2. kroga drugega dela evropskega pokala in doživela drugi poraz. Na prvi tekmi skupine skupine M so Ljubljančani izgubili v Tel Avivu proti Maccabiju, na drugi tekmi pa so gostili Unics iz Kazana. Ob polčasu so za pet točk vodili gostje iz Rusije, ki jih vodi nekdanji košarkar Jevgenij Pašutin (36:41).

Tudi v drugem polčasu se zmaji niso predali in niso pustili gostom, da bi naredili rezultatsko razliko. V 33. minuti so domači celo povedli (65:63), prvič na tekmi, a vodstva niso dolgo zadržali. V naslednjih treh minutah varovanci Gašperja Potočnika niso dosegli koša, Rusi pa kar deset. Tako so imeli tri minute pred koncem prednost 73:65, ki so jo v zaključku kljub nizu trojk zeleno-belih zadržali in vpisali drugi par točk v drugem delu. V zadnji minuti tekme je Blaž Mešiček zadel dve zaporedni trojki, a so gostje vseeno ohranili prednost in zmagali za šest točk (83:89).

Ob odsotnosti prvega strelca Save Lešića, ki ima lažje poškodovano mišico na nogi, so štirje domači igralci dosegli deset ali več točk. Izstopala sta Zach Wright (18 točk, indeks 22) in Saša Zagorac (16 točk, 6 skokov), nase pa sta opozorila tudi Blaž Mahkovic in Mitja Nikolić, ki sta dosegla po deset točk.

Ljubljančani imajo v naslednjih sedmih dneh še dve zelo zahtevni preizkušnji; v soboto bodo gostovali pri vodilni ekipi lige Aba Budućnosti, v tretjem krogu evropskega pokala pa v Nižnjem Novgorodu v Rusiji.

Gregor Horvat
Gregor Horvat FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Union Olimpija - Unics Kazan 83:89 (19:23, 36:41, 56:61)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pogan
14. 01. 2016 09.15
+1
Ali zmagaš ali izgubiš, pa ni važno ali za 1 ali pa 50 točk....