Košarka

Košarkarji Olimpije do pomembne zmage v Bonnu

Bonn, 02. 12. 2015 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V 6. krogu evropskega košarkarskega pokala je Union Olimpija gostovala v Bonnu in se veselila zmage. Ljubljančani so bili boljši za pet točk (88:93). Najboljši strelec pri zmajih je bil Sava Lešić s 24 točkami.

Košarkarji Uniona Olimpije se iz Nemčije vračajo s pomembno zmago v evropskem pokalu. Na gostovanju v Bonnu so zmagali in tako vrnili nemškemu moštvu za poraz v Stožicah. Zmaji so vodili praktično celotno srečanje in so imeli dobre štiri minute pred koncem izdatno točkovno prednost (18 točk). A nekaj napak in nezbranosti in na koncu so zmaji trepetali za zmago. Košarkarji Bonna so se približali le na dve točki, a so varovanci Gašperja Potočnika zdržali in se veselili zmage. To je za Olimpijo četrta zmaga po osmih tekmah, do konca rednega dela sta še dva kroga. Naslednji teden bodo gostili Bilbao, v zadnjem krogu pa jih čaka še eno gostovanje v Nemčiji.

Union Olimpija je tekmo odprla fantastično. Do konca sedme minute ni zgrešila meta na koš in si posledično na semaforju nabrala enajst točk naskoka (25:14). Do odmora so gostitelji razliko prepolovili, v nadaljevanju pa se, čeprav so bili blizu, v ospredje niso znali prebiti.

Ko je že kazalo, da je vprašanje zmagovalca odločeno - Union Olimpija je namreč v 36. minuti vodila z 18 točkami prednosti (84:66), se je položaj v dobrih dveh minutah skoraj povsem obrnil. Bonn se je minuto in 30 sekund pred koncem približal na vsega dve točki zaostanka (84:82). Na srečo je imel trener Potočnik tokrat dovolj zrelih in razpoloženih igralcev, ki so znali preprečiti najhujše; Blaž Mahkovic, Zach Wright (14 točk), Sava Lešić (24 točk, indeks 34) in Miha Lapornik (13 točk) so vprašanje zmagovalca dokončno rešili s črte prostih metov.

Trener Gašper Potočnik
Trener Gašper Potočnik FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Bonn - Union Olimpija 88:93 (22:31, 40:46, 60:69)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
03. 12. 2015 09.25
+2
tipicno za ta kosarkarski klub, v aba ligi igrajo kar tako brez volje, ker jih ne gledajo tuji skavti, v tej evropski ligi pa se potrudijo in upajo, da jih kak tuj klub opazi, da pobegnejo iz ljubljane, kjer igrajo za kikiriki in kokice