Košarka

Union Olimpija po podaljšku za točko prekratka v Beogradu

Beograd, 16. 10. 2016 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarju Uniona Olimpije so v 5. krogu lige ABA gostovali v Beogradu in po podaljšku za točko izgubili proti Partizanu (86:85). Za zmaje je Nikola Janković prispeval 21 točk, Brandon Jefferson pa jih je dodal 18.

Ljubljanska zasedba je doživela tretji poraz v regionalnem tekmovanju, po tesnih porazih proti Mega Leksu in Igokei jo je na kolena po podaljšku položila še tekmica iz srbske prestolnice. Slovenska ekipa ima po štirih tekmah na svojem računu le eno zmago, dosegla jo je v minulem krogu, ko je na domačih tleh ugnala črnogorski Mornar. Izbranci Gašperja Okorna so sijajno odprli tekmo v vselej vročem beograjskem Pionirju in po štirih minutah povedli z 9:2, nato naredili nekaj nepotrebnih napak in dve minuti kasneje zaostali 11:14. A Ljubljančani v nadaljevanju niso zgolj odbili napada Beograjčanov, temveč so vsilili svoj ritem in si tri minute pred koncem priigrali pet točk naskoka (37:32), na velik odmor pa odšli s točko prednosti (42:41).

Še lepšo podobo so zmaji prikazali v prvi polovici drugega polčasa, z dobro obrambno in preudarno igro v napadu so si v 26. minuti priigrali osem točk naskoka (55:47) in prisilili domačega trenerja Aleksandra Džikića, sicer starega znanca slovenskih igrišč, da je zahteval minuto odmora. Po njej so se Ljubljančanom dve minuti kasneje približali na dve točki zaostanka (53:55), zadnjo četrtino pa vendarle začeli s petimi točkami prednosti (63:58).

Trener Uniona Olimpije Gašper Okorn.
Trener Uniona Olimpije Gašper Okorn. FOTO: Damjan Žibert

Zadnja četrtina je bila izjemno živčna, Ljubljančani, predvsem pa Beograjčani, so naredili kopico napak, v teh okoliščinah pa je sprva kazalo na zmago gostov, ki so po trojki Brandona Jeffersona v 37. minuti povišali na +5 (70:65). V dramatični končnici je Jefferson devet sekund pred koncem zadel za vodstvo s 75:73, a je na drugi strani Džordža Majstorović pod prekrškom izenačil, na srečo Ljubljančanov pa ni zadel dodatnega prostega meta.

V petminutnem podaljšku se je zmaga nasmihala ljubljanski zasedbi, Jefferson jo je devet sekund pred koncem popeljal do vodstva s 85:83, po beograjski minuti odmora pa je trojko zadel Majstorović. Okorn je nemudoma zahteval minuto odmora, njegovim varovancem pa ni uspelo spremeniti izida. Za zmaje je Nikola Janković prispeval 21 točk in je bil prvi strelc tekme, Brandon Jefferson pa jih je dodal 18. Union Olimpija bo v prihodnjem krogu v soboto, 22. oktobra, gostila zagrebško Cibono.

Izid:
Partizan - Union Olimpija 86:85 (20:22, 41:42, 58:63, 75:75)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.