Košarka

Union Olimpija v Bambergu lovi obvezno zmago

Ljubljana, 03. 02. 2015 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Do konca drugega dela evropskega pokala sta ostala še dva kroga, košarkarji Uniona Olimpije pa za napredovanje med šestnajst najboljših ekip potrebujejo še dve zmagi. Najprej jih čaka gostovanje v Bambergu, naslednji teden pa še domača tekma proti Dijonu.

Union Olimpija se želi Bambergu maščevati za poraz v Stožicah.
Union Olimpija se želi Bambergu maščevati za poraz v Stožicah. FOTO: Damjan Žibert

Po štirih tekmah imajo Ljubljančani na svojem kontu eno zmago in tri poraze. Prvouvrščenega in še neporaženega Bayerna na morejo več ujeti, Bamberg ima 50-odstotni izkupiček, Francozi pa so na dnu z 1-3. Union Olimpija bo morala poleg zmage v Bambergu loviti tudi razliko, saj so Nemci na prvi tekmi v Stožicah zmagali z 71:65. Stanje v moštvu ni najbolj spodbudno, saj se poškodbe zaradi napornega ritma dveh tekem na teden kar vrstijo. Zadnji trening pred odhodom v Nemčijo so tako izpustili Hristo Nikolov (bolečina v Ahilovi tetivi), Dino Murić (rana na stopalu) in Sasu Salin (viroza), Jake Brodnika pa ne bo med potniki, saj mora sanirati poškodbo gležnja. "Imamo nekaj težav s poškodbami, a verjamem, da bodo vsi igralci pripravljeni na tekmo. V domači dvorani smo imeli velike težave z njimi, saj so zelo dobra ekipa. Vsaka tekma je drugačna. Verjeti moramo v uspeh, saj imamo priložnost, da jih presenetimo na domačem parketu. Bamberg ni ekipa z drugega planeta in vsi igralci so iz mesa ter krvi. Če odigramo dobro, brez večjih napak, strpno v napadu in agresivno v obrambi, se lahko nadejamo ugodnega rezultata. Zbranost v igri moramo držati od začetka pa do konca tekme in zadevati odprte mete. Nismo ekipa, ki si lahko privošči veliko napak in črnih minut. Če želimo do zmage, moramo odigrati odlično vseh štirideset minut. Bamberg je pripeljal še enega novega igralca Robinsona, a njegov sistem igre ostaja isti kot na prvi tekmi," pravi trener Aleš Pipan.

Na prvi tekmi v Stožicah je pri Unionu Olimpiji izstopal le Halil Kanacević z 20 točkami, Nemci pa so tekmo dobili s kolektivno predstavo. Pet njegovih igralcev je imelo dvomestni točkovni izkupiček - Ryan Thompson je dosegel 15 točk, po 13 sta jih zbrala Bradley Wanamaker in Elias Harris, 12 Janis Strelnieks in deset Trevor Mbakwe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
03. 02. 2015 12.39
-4
... he he he ... fix 1 ...