Košarka

FOTO: Krka v finalu, Union Olimpija na pol poti

Ljubljana, 08. 05. 2012 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Krke so prvi finalisti lige Telemach. V drugi polfinalni tekmi v Laškem so bili še drugič boljši od Zlatoroga z 69:66. V finalu na tri zmage se bodo pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med Unionom Olimpijo in Heliosom.

Zoran Dragić se je ustavil pri 12 točkah.
Zoran Dragić se je ustavil pri 12 točkah. FOTO: Damjan Žibert
Košarkarji Krke so tudi v drugi tekmi polfinala lige Telemach premagali Zlatorog in se zanesljivo tretjič zapored uvrstili v finale lige Telemach. Druga tekma v dvorani Tri lilije se je razpletla podobno kot prva v Novem mestu. Medtem ko se je Zlatorog v Leonu Štuklju odlično upiral favorizirani Krki le v prvem polčasu, je tokrat grozil s presenečenjem vse do zadnjih sekund. S porazom je Zlatorog zaključil sezono, v kateri je zamenjal tri trenerje (Rado Trifunović, Ivan Sunara, Ervin Dragšič) in dosegel izkupiček 18 zmag in 12 porazov. Krka na drugi strani pa se bo potegovala za peti naslov državnega prvaka v zgodovini kluba.

Po treh izenačenih četrtinah si je Krka zmago zagotovila z ekipno in borbeno predstavo v zadnjih desetih minutah. Prednost 63:57, ki si jo je priigrala v dobrih treh minutah na začetku zadnje četrtine, je ohranila vse do konca, čeprav so se Laščani večkrat povsem približali. Na 53:56 je Zoran Dragić odgovoril s trojko in košem za 53:61, v zaključku tekme, ko je najboljši posameznik pri domačih Daniel Vujasinović (17 točk, 8 podaj) ohranjal Zlatorog pri življenju, pa je prvi igralec tekme Jure Blažič (19 točk) zadel šest prostih metov v nizu in Krki zagotovil sedmo uvrstitev v finale državnih prvenstev.

Union Olimpija povedla z 1:0

Košarkarji Uniona Olimpije so prišli do vodstva z 1:0 v polfinalni seriji na dve zmagi s Heliosom. V dvorani Stožice so zmagali in bodo že v četrtek v dvorani Komunalnega centra v Domžalah naskakovali jubilejno, dvajseto uvrstitev v finale državnih prvenstev Slovenije. Ljubljančani so bili prvaki petnajstkrat, nazadnje v sezoni 2008/09, v finalu pa niso igrali le v sezoni 1999/00, ko sta se za naslov udarila Krka in Pivovarna Laško. Zmaga Uniona Olimpije je zaslužena, saj so bili Ljubljančani boljši praktično vseh štirideset minut. Gostje so jim sicer vseskozi tesno dihali za ovratnik, vendar jih z izjemo nekaj minimalnih vodstev niso uspeli resneje ogroziti.

Domžalčani in Ljubljančani se bodo že v četrtek vnovič srečali.
Domžalčani in Ljubljančani se bodo že v četrtek vnovič srečali. FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani zdaj za uvrstitev v finale, kjer so doslej igrali trikrat (nazadnje 2008/09), potrebujejo dve zmagi vključno s sobotno znova v Stožicah. Novi direktor Uniona Olimpije Slobodan Subotić je bil zadovoljen s predstavo igralcev in svojo prvo zmago v klubu, kamor se je vrnil po petindvajsetih letih. Končni izid je bil sicer tesen, saj so Domžalčani v zadnji minuti in pol po zaostanku 59:67 zadeli nekaj metov za tri točke in se povsem približali, vendar pa realne možnosti za zmago niso imeli. Svojo najboljšo partijo v zeleno-belem dresu je odigral Vladimir Dašić, ki je zbral 34 točk, 10 skokov in štiri ukradene žoge. Imel je statistični indeks 36. Več kot deset točk je dosegel še Jaka Blažič (12), medtem ko je Željko Zagorac zbral kar 13 skokov. Pri Heliosu je Klemen Prepelič dosegel 18 točk.

Izid:
Union Olimpija - Helios 74:71 (25:17, 38:31, 53:51)

Zlatorog - Krka 66:69 (19:19, 31:31, 47:47)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hexi
09. 05. 2012 13.18
+2
dolenjeccc
09. 05. 2012 06.43
+6
Krka šampion!
W.A.S.P
08. 05. 2012 20.47
+10
Filipovski katastrofa od trenerja samo zaradi njegove strategije je vsaka tekma tako na knap,pa saj model nima pojma,to sem povedal že pred začetkom sezone o njem.Sagadin ni imel danes sreče če bi njegovi varovanci zadeli zicer Prepeliča bi verjetno gledali podaljške ali pa celo poraz Olimpije.Jeretin nemore igrat pa človek nemore nikjer več igrat,ker je izven forme,kaj pa so danes nardili ubogemu Thompsonu pa je že sramota.Vsako žogo katero je dobil jo je dobil tam,kjer si z njo ni mogel nič začeti,ko pa se je pod koš odkril pa mu je niso dali,igre pod koš na njega ni bilo,ko je bil on na terenu,ko pa je prišel na teren antitalent za napad Zagorac pa je šlo 5 zaporednih žog na njega pod koš.Zanima me kdo koga tukaj zajebava.Subotič,pokliči me pa pridem jaz vodit Olimpijo in ste prvaki s tem kekecom neboste sigurno NE.
buenos
08. 05. 2012 21.12
+10
imam občutek,da bodo odigrane 3 tekme...kar se tiče Filipovskega,se pa kar nekako strinjam s teboj
MIRKOKING
10. 05. 2012 19.35
Meni tudi ni jasno kaj delajo pri U.O! Že pri minuti odmora se vidi, da sploh neve kaj bi rekel razen $%&%#*%$! Ekipa Heliosa ima sistem tako v napadu, kot v obrambi-U.O pa sam neko soliranje. Danes pričakujem zmago Heliosa, saj Dašič nebo tako razpoložen, kar pa pomeni, da bo U.O dosegla okoli 57 točk(prej manj)! Jeretin igra, kot na počitnicah. Kvaliteta košarke U.O je trenutno katastrofalna! Filipovski je zagotovo poden, že če pogledamo Salina kaj dela za reprezentanco in kaj za U.O vidiš, da je vse narobe! To vse skupaj spominja na čase Evtimova in Grdoviča! Žalostno je, da je U.O padla tako nizko!